14:08 29.03.2021

"Укравтодор" уже влітку розпочне будівництво Київської об'їзної

2 хв читати
"Укравтодор" уже влітку розпочне будівництво Київської об'їзної

Державне агентство автомобільних доріг України планує розпочати будівництво першої черги Київської об'їзної дороги (КОД) влітку 2021 року, повідомляється на офіційній сторінці "Укравтодору" у Facebook.

Очікується, що будівництво дороги за президентською програмою "Велике будівництво" відбуватиметься протягом чотирьох років.

"Проект будівництва Київської об'їзної дороги є частиною Великої кільцевої автодороги (ВКАД), що передбачає спорудження так званого півкільця загальною протяжністю приблизно 150 км. Він допоможе вивести транзитні потоки руху транспортних засобів за межі Києва", - уточнюють в "Укравтодорі".

КОД має з'єднати траси М-07 Київ - Ковель, М-06 Київ - Чоп, М-05 Київ - Одеса і Н-01 Київ - Знам'янка. Також будуть об'єднані дороги Н-08 Бориспіль - Маріуполь і М-03 Київ - Харків та обхід міста Бровари.

Перша ділянка матиме протяжність 35,2 км від траси М-06 Київ - Чоп до М-05 Київ - Одеса.

Протяжність другої ділянки становитиме 18,1 км. Вона проходитиме від М-07 Київ - Ковель - Ягодин до М-06 Київ - Чоп.

Третя ділянка протяжністю 22,9 км зв'яже М-05 Київ - Одеса і трасу Н-01 Київ - Знам'янка.

На четвертій ділянці буде побудовано мостовий перехід через Дніпро з підходами до доріг Н-01 Київ - Знам'янка та Гора - Рогозів. Його протяжність - 25,7 км.

І, нарешті, п'ята ділянка з'єднає дороги Гора - Рогозів і М-03 Київ - Харків відрізком довжиною 9,7 км.

В "Укравтодорі" зазначають, що перші дві ділянки вже проектуються: у березні 2021 року було оголошено тендер на проектування ще двох ділянок, а тендер на проектування останньої ділянки має бути оголошений найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА