14:24 01.04.2021

У Києві затримали чоловіка, який відібрав у киянина 300 тис. грн

2 хв читати
У Києві затримали чоловіка, який відібрав у киянина 300 тис. грн

Столичні правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у скоєнні розбійного нападу на жителя Києва, під час якого зловмисник викрав у потерпілого сумку, в якій було 300 тисяч грн, після чого зник за допомогою автомобіля.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, інцидент стався на вулиці Курчатова, в Деснянському районі столиці.

"Зі слів заявника, до нього підійшов невідомий, вдарив твердим предметом по голові та заволодів барсеткою з грошима. Після цього зловмисник сів до автівки знайомого та втік. Для з’ясування усіх обставин події за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що для пошуку нападника в місті було введено спеціальну поліцейську операцію.

"Переглянувши записи з камер відеоспостереження системи "Безпечне місто", ми встановили транспортний засіб, яким пересувався фігурант. Іномарку зупинили на Броварському проспекті. За силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1, ми затримали пасажира авто, у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це 37-річний уродженець Львівщини", - заявив з цього приводу слідчий Деснянського управління поліції Олександр Кокідько.

Наголошується, що правоохоронці здійснили обшук автомобіля та вилучили цеглину, яким ймовірно вдарили потерпілого по голові.

Крім того, поліцейські виявили і вилучили інші речові докази: викрадені гроші, документи і мобільні телефони, якими користувався нападник.

"За цим фактом слідчий відділ Деснянського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою", - повідомляють у поліції.

Правоохоронці уточнюють, що санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА