17:00 02.04.2021

Арестович: Голова української делегації в ТКГ задумався про спеціального радника зі зв'язків з ОРДЛО

2 хв читати
Арестович: Голова української делегації в ТКГ задумався про спеціального радника зі зв'язків з ОРДЛО

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук запропонував ввести до складу делегації нового радника зі зв'язків з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) для оброблення пропозицій щодо проведення місцевих виборів та особливого статусу окупованих територій, які надходять від них, повідомляє спікер ТКГ Олексій Арестович.

"Згідно з "Комплексом заходів щодо виконання Мінських домовленостей" від 12 лютого 2015 року, передбачено консультацію з представниками тимчасово окупованих ОРДЛО з питань самоврядування та проведення місцевих виборів. Оскільки ці питання надзвичайно чутливі та є необхідність враховувати безліч нюансів політичного врегулювання, Леонід Макарович запропонував позицію спеціального радника, щоб було легше орієнтуватися в тій масі пропозицій, планів, дорожніх карт і кластерів врегулювання, які надходять і від українських громадських експертів в ТКГ, і з боку ОРДЛО", - повідомив Арестович у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "такий радник міг би за необхідності опитувати експертів із двох сторін, опрацьовувати пропозиції в частині політичного врегулювання, розводити їх "за таблицями" і надавати для вивчення голові української делегації в ТКГ".

Спікер ТКГ додав, що в разі остаточного прийняття Кравчуком рішення про введення позиції спеціального радника, він "працюватиме на загальних цивільних підставах, як і інші шестеро вже присутніх радників в українській делегації в ТКГ з питань економіки, інформаційного супроводу, гуманітарних аспектів тощо".

Водночас Арестович повідомив, що "представники ОРДЛО сприйняли задум Леоніда Кравчука вкрай негативно".

"ОРДЛО вирішили, що їх витісняють із процесу. Леонід Кравчук намагався дві години пояснити, що це внутрішнє рішення української делегації, це не питання для дискусії в ТКГ, яке не потребує ні схвалення ОРДЛО, ОБСЄ або Росії, не потребує зміни формату. Це враховуючи, що Леонід Макарович поки що просто задумався про такого спецрадника", - підсумував спікер ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА