12:04 04.04.2021

Хомчак: вступ України в НАТО зміцнить Альянс

2 хв читати
Хомчак: вступ України в НАТО зміцнить Альянс

Вступ України до Північноатлантичного альянсу (НАТО) не тільки посилить нашу державу, яка за останні роки стала "щитом Європи", а й значно зміцнить сам Альянс, заявив головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак у своєму зверненні з нагоди Дня створення Організації Північноатлантичного договору.

"Вступ нашої держави до НАТО зміцнить не тільки Україну – він так само посилить Організацію Північноатлантичного договору. За останні роки Збройні Сили України стали справжнім щитом Європи, а наша країна – активним контриб’ютором євроатлантичної безпеки", – цитує Хомчака прес-центр Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

У своєму зверненні український генерал зазначив, що Альянс, який був створений 4 квітня 1949 року для забезпечення миру і стабільності в світі, за останні роки став головним стратегічним партнером України.

"Сьогодні Збройні Сили України активно співпрацюють з НАТО за усіма ключовими напрямами оборонної реформи. Ми ефективно використовуємо доступні для держав-партнерів механізми та інструменти співробітництва, яке поглибилося з отриманням нашою країною статусу партнера з розширених можливостей. Такий статус, крім України, мають Австралія, Грузія, Йорданія, Фінляндія і Швеція. Ми працюємо над наповненням цього формату відносин практичним змістом", – наголосив Хомчак.

Він уточнив, що основними напрямами взаємодії між Україною і НАТО є активізація військового діалогу на стратегічному рівні, співпраця з Альянсом в Чорноморському регіоні, інтенсифікація колективних заходів підготовки військ (сил), зокрема участь у навчаннях НАТО за тематикою статті 5 Північноатлантичного договору, обмін інформацією, а також розширення представництва в багатонаціональних органах військового управління НАТО.

"Така співпраця носить мирний характер, працює на зміцнення обороноздатності України та всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Альянсі", – зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

Він повідомив, що в 2021 році українська армія візьме участь у п'ятнадцяти багатонаціональних навчаннях за межами країни і дев'яти на нашій території.

"Ми продовжуємо участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом НАТО в Косово та Афганістані, також розглядається питання приєднання до операцій (місій) в Іраку та “Морський охоронець” у Середземному морі", – додав Хомчак.

Генерал також привітав партнерів України з річницею створення Альянсу і побажав відновлення миру і стабільності в усьому світі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА