14:46 06.04.2021

НАБУ та САП викрили двох адвокатів на хабарі за ухвалення рішення у справі, яку слухають в ОАСК

2 хв читати
НАБУ та САП викрили двох адвокатів на хабарі за ухвалення рішення у справі, яку слухають в ОАСК

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) викрили двох адвокатів на проханні надати й одержанні $100 тис. неправомірної вигоди.

"Зазначені кошти мали бути передані для винесення рішення у справі, яку слухають в Окружному адміністративному суді м. Києва. Наразі одного з адвокатів затримано... Вирішується питання щодо затримання іншого адвоката, а також повідомлення про підозру зазначеним особам та обрання їм запобіжних заходів", - повідомляється в Telegram-каналі САП у вівторок.

У свою чергу в НАБУ уточнили, що один з адвокатів "є близьким родичем голови ОАСК".

Як повідомляється в Telegram-каналі Нацагентства, адвокати "обіцяли за $100 тис. та через голову ОАСК вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб’єкта господарювання".

У НАБУ та САП повідомили про проведення обшуків у приміщенні ОАСК та за місцем проживання адвокатів, а також "в інших приміщеннях, якими користуються зазначені особи".

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов стверджує, що НАБУ затримало на хабарі в $100 тис. рідного брата голови ОАСК Павла Вовка, якого звуть Юрій Зонтов (сам Вовк змінив прізвище в 1999 році) і який є одночасно адвокатом і співробітником Служби зовнішньої розвідки.

Із посиланням на джерела Бутусов розповів, що Вовк організував глибоко законспіровану систему одержання хабарів, при цьому сам не брав участі в передачі грошей і діяв через посередників, завдяки чому неодноразово зривав операції НАБУ з документування його хабарів. Успіх проведеної операції він пояснив терміновістю справи.

Раніше журналіст, екс-нардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко повідомив про затримання брата голови ОАСК Павла Вовка під час одержання великої суми грошових коштів, призначених для самого голови ОАСК. Він також повідомив про слідчі дії, що відбуваються у зв'язку з цим у приміщенні суду.

Пізніше Вовк повідомив про проведення в суді обшуків співробітниками НАБУ, ніяк не прокоментувавши заяву Лещенка, проте написав, що у зв'язку з обшуками чекає на "новий потік піару і, звісно ж, чергову фантастичну історію". "Якщо минулого разу було захоплення влади, то цього разу має бути щось іще дивовижніше", - написав голова ОАСК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА