18:20 06.04.2021

Суд у Криму підтвердив арешт фрилансера "Крим.Реалії", обвинувачуваного в роботі на українську розвідку

2 хв читати
Суд у Криму підтвердив арешт фрилансера "Крим.Реалії", обвинувачуваного в роботі на українську розвідку

"Верховний суд" анексованого Росією Криму у вівторок залишив у силі рішення нижчого суду про тримання під вартою громадянина України та РФ Владислава Єсипенка, що працював на "Крим.Реалії" (проект "Радіо Свобода") і був затриманий співробітниками ФСБ на півострові.

"Рішення суду першої інстанції залишено без зміни, апеляційну скаргу - без задоволення", - повідомили "Інтерфаксу" (Interfax.ru) в прес-службі "ВС Криму".

Єсипенко на засіданні суду зробив кілька заяв: відмовився від адвоката за призначенням і повідомив, що надав зізнавальні свідчення після катувань і побоїв, повідомив "Інтерфаксу" один з його адвокатів за угодою Олексій Ладін.

Управління ФСБ РФ у Республіці Крим не коментує заяв Єсипенка.

Як повідомлялося, Єсипенка затримано 10 березня, заарештовано 12 березня на два місяці.

За даними центру громадських зв'язків ФСБ, він фотографував і знімав у Криму місця масового перебування людей та об'єкти життєзабезпечення, в машині Єсипенка було знайдено предмет "із зовнішніми ознаками саморобного вибухового пристрою".

ФСБ заявила: Єсипенко зізнався, що діяв за завданням офіцера діючого резерву 8 відділу 5 департаменту Служби зовнішньої розвідки України полковника Кравчука, саморобний вибуховий пристрій зберігав в автомобілі для забезпечення власної безпеки.

Єсипенко, 1969 року народження, є громадянином України та Росії, бував у Криму наїздами. Проти нього порушено справу про незаконне виготовлення зброї або боєприпасів (ч. 1 ст. 223.1 КК РФ).

Президент "Радіо Свобода" Джеймі Флай повідомив, що Єсипенко був позаштатним співробітником української служби "Радіо Свобода" (проект "Крим.Реалії"), і висунув вимогу відпустити його.

"Крим.Реалії" та інші проекти "Радіо Свобода" внесені в Росії до реєстру іноземних засобів масової інформації, що виконують функції іноземного агента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА