15:32 07.04.2021

Національний план профілактики коронавірусу дасть змогу прискорити процес вакцинації - Шмигаль

2 хв читати
Національний план профілактики коронавірусу дасть змогу прискорити процес вакцинації - Шмигаль

Національний план вакцинопрофілактики COVID-19, що охоплює період до 31 грудня 2021 року, передбачає розширення і підвищення статусу дорожньої карти вакцинації, розробленої Міністерством охорони здоров'я, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні уряду 7 квітня.

Як повідомляє прес-служба Кабміну в середу, уряд заслухав доповідь міністра охорони здоров'я Максима Степанова щодо Національного плану вакцинопрофілактики COVID-19 до кінця року.

За словами прем'єра, оновлений документ розроблено на виконання указу президента України й відповідного рішення Ради національної безпеки і оборони.

"Документ дасть можливість пришвидшити процес вакцинації проти коронавірусу в нашій країні", - наголосив Шмигаль.

Він також зазначив, що 6 квітня було оголошено про укладення контракту з компанією Pfizer/BioNTech на постачання 10 млн доз вакцин проти коронавірусу.

"Загалом між урядом та виробниками законтрактовано достатню кількість безпечних вакцин, аби провакцинувати всіх охочих цього року. Ми говоримо про більше ніж 50% усього дорослого населення України", - уточнив прем'єр.

Він додав, що подолати пандемію можна тільки завдяки масовій вакцинації та шляхом ефективних карантинних заходів.

Як повідомлялося, 4 квітня президент України Володимир Зеленський підписав указ про вакцинацію населення проти коронавірусу, що передбачає створення Національного плану вакцинації проти COVID-19, згідно з яким більшість дорослого населення України має отримати свої щеплення до кінця поточного року.

Відповідний документ №139/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 "Про Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року" було оприлюднено на сайті президента.

Як повідомила прес-служба глави держави, згідно з рішенням РНБО, Кабінет Міністрів України в семиденний термін мав забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти COVID-19 з урахуванням найкращого міжнародного досвіду.

"Зокрема, має бути встановлено мінімально необхідну щомісячну кількість щеплень, визначено джерела та строки постачання вакцин для профілактики коронавірусної хвороби, осіб, відповідальних за реалізацію плану, кінцевою метою якого є охоплення щепленнями більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до коронавірусу", - повідомляють в Офісі президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА