19:03 08.04.2021

Естонія і далі повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України - МЗС України

1 хв читати
Естонія і далі повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України - МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Естонської Республіки Євою-Марією Лійметс, під час якої детально поінформував співрозмовницю про загострення Росією безпекової ситуації на українсько-російському кордоні, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ у четвер.

Зазначено, що Кулеба також розповів естонському дипломату і про системні дії та заяви Москви, спрямовані на ескалацію військової напруженості та підрив дипломатичних зусиль із мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

"Міністр запевнила в подальшій твердій підтримці Естонією суверенітету і територіальної цілісності України, європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави", - йдеться в повідомленні.

У ньому також зазначено, що керівники української та естонської дипломатії одностайно засудили загострення Росією безпекової ситуації та підтвердили готовність до спільних дій в ООН, ОБСЄ та інших міжнародних організаціях з метою консолідації дієвої міжнародної підтримки України у протистоянні російській агресії.

"Дмитро Кулеба окремо привітав готовність естонської сторони до тісної взаємодії у рамках підготовки до інавгураційного саміту "Кримської платформи" в серпні цього року в Києві", - резюмують у МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА