14:36 12.04.2021

Керівництво "Сумиобленерго" викрили на корупційній схемі виведення 80 млн грн

1 хв читати

Топ-менеджмент АТ "Сумиобленерго" вивів у тінь через корупційні схеми понад 80 млн грн, повідомляється на сайті Служби безпеки України.

У повідомленні зазначається, що керівництво компанії в рамках інвестиційної програми мало здійснити реконструкцію й оновлення енергетичної системи регіону. "За підсумками перевірок, ініційованих СБУ, встановлено, що організатори фактично не виконали 60% передбачених робіт. Кошти за нібито їх виконання переказали на рахунки афілійованих комерційних структур. У такий спосіб з активів підприємства було незаконно виведено понад 80 млн грн", - розповіли в спецслужбі.

Співробітники спецслужби також задокументували, що впродовж 2017-2020 років посадовці підприємства здійснили низку операцій з купівлі-продажу так званих сміттєвих цінних паперів. "Перевіряється інформація, що через цю оборудку топ-менеджмент вивів прибутки компанії на понад 195 млн грн через підконтрольні комерційні структури", - повідомляє СБУ.

У спецслужбі наголошують, що наразі ініціювали перевірку інформації про те, що збитки від оборудок менеджменту "компенсувалися" за рахунок штучного підвищення тарифів на електроенергію для населення і бізнесу.

Під час обшуків у робочих кабінетах і в офісах афілійованих структур правоохоронці вилучили чорну бухгалтерію і документацію з доказами протиправної діяльності. В рамках відкритого кримінального провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України накладено арешти на рахунки підрядних організацій.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА