13:40 13.04.2021

Верховний Суд відклав до 20 травня розгляд позову щодо оскарження указу Зеленського про відсторонення Тупицького від посади судді КС

2 хв читати
Верховний Суд відклав до 20 травня розгляд позову щодо оскарження указу Зеленського про відсторонення Тупицького від посади судді КС

Касаційний суд у складі Верховного Суду (КАС ВС) відклав до 20 травня слухання справи за позовом про оскарження указу президента України Володимира Зеленського, згідно з яким Олександра Тупицького було відсторонено на місяць від посади судді Конституційного Суду (КС).

"Засідання відкладено до 12:00 20 травня", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Верховному Суді, зазначивши, що під час засідання у вівторок суд залучив Офіс генпрокурора як третю особу на стороні відповідача.

Як повідомлялося, Тупицький подав позов до Верховного Суду про визнання протиправним указу президента від 26 лютого 2021 року №79/2021 про відсторонення Тупицького від посади судді КС з 28 лютого 2021 року терміном на один місяць.

Крім того, 29 березня до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов, в якому оскаржують указ глави держави Володимира Зеленського про скасування указу президента України від 14 травня 2013 року №256 "Про призначення О.Тупицького суддею Конституційного Суду України".

27 березня президент України Володимир Зеленський скасував указ президента від 14 травня 2013 року №256 "Про призначення Тупицького суддею Конституційного Суду України".

Відповідний указ "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України" було підписано 27 березня 2021 року.

Цим самим указом Зеленський скасував указ президента від 17 вересня 2013 року №513 "Про призначення Касмініна суддею Конституційного Суду". У документі зазначено, що "окремі судді КС, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА