07:20 14.04.2021

Johnson & Johnson вирішила перенести поставки своєї вакцини в Європу

2 хв читати
Johnson & Johnson вирішила перенести поставки своєї вакцини в Європу

Компанія Johnson & Johnson прийняла рішення відстрочити поширення своєї вакцини від коронавірусу в європейських країнах на тлі повідомлень про випадки тромбозу після щеплення цим препаратом.

"Ми прийняли рішення відкласти поставки нашої вакцини в Європу", - цитує агентство Associated Press заяву компанії.

Агентство зазначає, що ця відстрочка ще більш ускладнить ситуацію в Європі, яка зіткнулася з нестачею вакцин від COVID-19 через виявлені раніше проблеми з препаратом компанії AstraZeneca.

Вакцину Johnson & Johnson наразі використовують тільки в США, але і там вирішили призупинити її застосування, поки триває розслідування шести випадків виникнення рідкісного і важкого типу тромбів після щеплення цим препаратом.

Минулого тижня два центри масової вакцинації в штатах Північна Кароліна і Колорадо (США) тимчасово закрилися після того, як деякі люди відчули несприятливі наслідки отримання уколу Johnson & Johnson. До того ж побічні реакції були зареєстровані всього у 0,62% з усіх вакцинованих в Колорадо.

Перевірку передбачуваного зв'язку між щепленням і тромбозами розпочали Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC), Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) і Європейське агентство з лікарських препаратів (EMA).

Раніше повідомлялося про виникнення тромбозу у тих, хто прищепився вакциною виробництва AstraZeneca. Низка країн відмовилися від її використання, а європейський регулятор ЕМА рекомендував включити ризик утворення тромбів до переліку можливих побічних ефектів від вакцинації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА