07:53 14.04.2021

Військові, які готуються виконувати завдання в районі ООС, щеплені на 90% і цей процес триває

2 хв читати
Військові, які готуються виконувати завдання в районі ООС, щеплені на 90% і цей процес триває

У Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону завершується процес вакцинації військовослужбовців. Військові прямують до ООС щеплені на 90%, повідомляє командування Медичних сил ЗСУ на сторінці в Facebook у середу вранці.

"У Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону процес вакцинації військовослужбовців вийшов на фінішну пряму. Першу дозу вакцини вже отримали понад 70% армійців у п'яти областях України. Військові, які готуються виконувати завдання в районі ООС, щеплені на 90% і цей процес триває", - розповів заступник начальника ВМКЦ Східного регіону - начальник оперативно-медичного управління полковник медичної служби Віталій Кущ.

У Медсилах ЗСУ зазначили, що створено достатню кількість мобільних прищепних бригад.

"Особливістю першого етапу є те, що щеплення проводять вакцинальні бригади Міністерства охорони здоров'я. Тобто нам вакцини не дають, але ми організували дуже плідну співпрацю з управліннями охорони здоров'я облдержадміністрацій у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях. А в районі проведення ООС вакцинація проводиться силами і засобами військових медиків - там працюють наші вакцинальні бригади", - розповів Кущ.

У Медсилах наголошують, що на першому етапі щеплення робили надзвичайним категоріям, які можуть бути вразливі до захворювань на COVID-19 - медичні працівники, які контактують з хворими COVID-19, також військовослужбовці, які виконують завдання в районі проведення ООС.

"Цей етап наразі завершений, ми перейшли до другого. Під час його проведення вакцинація проводиться медичним працівникам, які лікують інші захворювання, виключаючи COVID-19, також військовослужбовцям та представникам інших силових структур, що дислокуються в районі відповідальності ВМКЦ", - поінформував Кущ.

За словами військового медика, до кожної військової частини виїжджало не менше двох бригад. "Вакцинація проходила відповідно до всіх вимог — із занесенням даних військовослужбовців до всеукраїнського реєстру громадян України, яким було проведено щеплення", - наголосив Кущ.

Зазначається, що випадків ускладнень після вакцинації не виявлено. Перед проведенням щеплень були залучені фахівці санітарно-епідеміологічного управління, які провели роз'яснювальну роботу.

"Жодного пресингу на військовослужбовців немає. Всі, хто погодився на щеплення, робили це свідомо - перед вакцинацією давали відповідну згоду. Ті чутки, які поширюються в ЗМІ і соцмережах, про те, що щеплення роблять нібито в наказовому порядку і те, що це є обов'язковим - не відповідають дійсності", - зазначив військовий.

"Щодо ревакцинації - МОЗ було змінено рішення про введення другої вакцини в 30-денний термін. На сьогодні цей термін становить до 90 діб, тому ми будемо орієнтуватися на нього - все вимоги в цьому плані у нас виконуються в повному обсязі", - розповів Кущ.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА