15:40 15.04.2021

Мінфін США вніс до чорного списку 6 російських IT-компаній, що підтримували кіберактивність розвідки РФ - Білий дім

1 хв читати
Мінфін США вніс до чорного списку 6 російських IT-компаній, що підтримували кіберактивність розвідки РФ - Білий дім

США в четвер внесли шість російських технологічних компаній до чорного списку за підтримку кіберпрограм розвідувальних служб Росії, заявляє Білий дім.

"Міністерство фінансів вносить до чорного списку шість російських компаній, які надають підтримку кіберпрограмам російських розвідувальних служб", - йдеться в заяві Білого дому.

За даними Вашингтона, "ці компанії включено до цих списків за операції в технологічному секторі економіки Російської Федерації".

"Ми і далі притягатимемо Росію до відповідальності будь-якою можливою політикою та повноваженнями за зловмисні дії в кіберпросторі, як-от атака SolarWinds", - заявляє Білий дім.

У прес-релізі Мінфіну США зазначено, що під санкції потрапили такі компанії, як Військовий інноваційний технополіс "Ера", АТ "Пасит", Федеральна державна автономна наукова установа "Науково-дослідний інститут "Спеціалізовані обчислювальні пристрої захисту та автоматика", ТОВ "НеоБІТ", АТ "АСТ" і АТ "Позитив текнолоджиз".

Запроваджені санкції передбачають, що вся власність та інтереси у власності зазначених вище структур або в їхньому володінні заблоковані. Крім того, зазначено в прес-релізі, "будь-які об'єкти, які прямо чи побічно належать на 50 або більше відсотків одному або кільком заблокованим особам, також блокуються".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА