09:22 19.04.2021

Спецслужби РФ планували підірвати боєприпаси не в 2014 році в Чехії, а пізніше, у Болгарії - міністр

2 хв читати
Спецслужби РФ планували підірвати боєприпаси не в 2014 році в Чехії, а пізніше, у Болгарії - міністр

Чеська поліція наразі схиляється до версії, згідно з якою російські спецслужби не спеціально здійснили вибух на складі боєприпасів у Моравії 2014 року, заявив глава Міністерства внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек.

За повідомленням Чеського радіо, міністр пояснив, що, за версією слідства, російська розвідка планувала організувати вибух після того, як боєприпаси буде доставлено в Болгарію. Передбачається, що вантаж призначався підприємцеві Еміліану Гебреву. У 2015 році його спробували отруїти, проте Гебрев вижив. Судова влада Болгарії у результаті звинуватила трьох росіян у спробі отруєння підприємця.

Гамачек запевнив, що чеська поліція має достатньо інформації, що свідчить про причетність російських спецслужб до вибуху в 2014 році.

Чеська преса зазначає, що, за її даними, склад, на якому стався вибух, узагалі належав Гебреву. Він, зокрема, продавав зброю і боєприпаси владі України, йдеться в повідомленнях.

Влада Чехії в суботу повідомила про рішення вислати 18 російських дипломатів. За версією Праги, йдеться про співробітників розвідки, які працюють під дипломатичним прикриттям. Чеська влада пішла на такий крок, оскільки, за її версією, російські спецслужби виявилися причетними до вибуху складу боєприпасів у Чехії в 2014 році. Тоді загинули дві людини.

Також у суботу ввечері чеська поліція повідомила, що оголосила в розшук двох громадян РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова. У повідомленнях не уточнюється, в причетності до якої справи їх підозрюють. У поліції зазначають, що йдеться про "тяжкий злочин".

Чеські ЗМІ водночас зазначають, що Петров і Боширов, за деякими даними, дійсно були в районі складу боєприпасів, коли на ньому стався вибух.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА