16:15 19.04.2021

Заступник глави МЗС Божок подав заяву про повернення до виконання обов'язків

2 хв читати
Заступник глави МЗС Божок подав заяву про повернення до виконання обов'язків

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок, якого тимчасово відсторонено від посади за власним бажанням, подав заяву про повернення до виконання обов'язків.

"Прошу винести на ближче засідання Кабінету Міністрів України проект розпорядження про повернення мене до виконання обов'язків за посадою", - йдеться в заяві на ім'я міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, яку Божок оприлюднив у Twitter у понеділок.

Він наголосив, що більше не фігурує в жодній кримінальній справі.

Божок нагадав, що 3 листопада 2019 року Державне бюро розслідувань України під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора України розслідувало кримінальну справу про перевищення колишнім президентом України Петром Порошенком службових повноважень при призначенні першого заступника Служби зовнішньої розвідки України.

У квітні 2020 року Божку було вручено повідомлення про підозру, а в червні 2020 року - повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри у рамках зазначеної кримінальної справи.

У червні 2020 року заступник міністра подав заяву з проханням усунути його від виконання обов'язків за посадою на час розслідування, а Кабінет Міністрів розпорядженням №706-р від 19 червня підтримав цю заяву.

У липні 2020 року генпрокурор повідомила про завершення розслідування в кримінальній справі та відкрила для ознайомлення її матеріали.

"У ході ознайомлення з матеріалами Печерський районний суд м. Києва рішенням від 21.01.2021 р. скасував як незаконну та безпідставну вручену мені підозру. Офіс генерального прокурора оскаржив це рішення в Київському апеляційному суді 08.04.2021 р. Київський апеляційний суд підтвердив згадану вище ухвалу Печерського районного суду м. Києва, відхиливши скаргу Офісу генерального прокурора. Відповідно до закону це рішення оскарженню не підлягає", - пояснив Божок у заяві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА