07:01 20.04.2021

Українська делегація ініціює проведення екстрених засідань робочої групи з безпеки ТКГ протягом доби за умови загибелі людей на Донбасі

1 хв читати
Українська делегація ініціює проведення екстрених засідань робочої групи з безпеки ТКГ протягом доби за умови загибелі людей на Донбасі

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з Донбасу передасть координатору робочої групи з питань безпеки ТКГ послу Яшару Халіту Чевіку пропозицію проводити екстрене засідання протягом доби за умови загибелі людей на Донбасі, повідомляє прес-служба президента.

"У разі наявності загиблих у результаті обстрілу робоча група ТКГ з питань безпеки повинна збиратися протягом 24 годин, і ніхто не має права відмовитися від цього. Відповідні пропозиції української сторони сформовано і буде представлено координатору робочої групи з питань безпеки ТКГ послу Яшару Халіту Чевіку під час завтрашнього засідання", - повідомляється на сайті глави держави.

Як повідомляється, за підсумками засідання політичних радників нормандської четвірки 19 квітня "з'явилася домовленість щодо продовження узгодження кластерів з виконання Мінських домовленостей".

Крім того, політичні радники закликали представників Тристоронньої контактної групи продовжувати працювати над механізмом координації реагування на порушення режиму припинення вогню.

Як зазначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, "українська сторона підтримує це звернення до ТКГ, а також інші пропозиції щодо вдосконалення функціонування режиму припинення вогню, зокрема, стосовно більш суворої відповідальності за снайперські обстріли".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА