10:14 20.04.2021

Автопілот був вимкнений під час смертельної ДТП з електромобілем Tesla у Техасі - Маск

1 хв читати
Автопілот був вимкнений під час смертельної ДТП з електромобілем Tesla у Техасі - Маск

Електромобіль Tesla Inc. (SPB: TSLA), що розбився в минулі вихідні в Техасі, не перебував в режимі автопілота, заявив голова компанії Ілон Маск.

"Дані, отримані наразі, показують, що автопілот не був активований", - написав Маск у Twitter.

Він також зазначив, що в електромобілі не було більш просунутої функції повного самоврядування.

Електромобіль Tesla Model S 2019 року випуску в минулі вихідні врізався в дерево в Спрінгу, штат Техас. Двоє людей, що перебували в машині, загинули. За даними поліції, електромобіль був у режимі автопілота.

У понеділок Національне управління з безпеки дорожнього руху (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) і Національна рада з безпеки на транспорті США (NTSB) розпочали розслідування аварії, повідомляє The Wall Street Journal.

NTSB планує у межах розслідування сконцентруватися на тому, як управлявся автомобіль, а також на причинах пожежі, яку вдалося загасити лише через декілька годин.

У Tesla неодноразово зазначали, що режим автопілота не є заміною водієві, й у разі використання функції необхідно стежити за дорогою і контролювати ситуацію. "Автопілот і функція повного самоврядування мають використовуватися за постійної уваги водія, який тримає руки на кермі і готовий у будь-який момент взяти управління", - йдеться на сайті компанії.

Акції Tesla у понеділок впали на 3,4% на новинах про аварію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА