14:53 20.04.2021

В Україні 60 шкіл і 30 ПТУ пройдуть оцінку впровадження цифрових технологій - Міносвіти

2 хв читати
В Україні 60 шкіл і 30 ПТУ пройдуть оцінку впровадження цифрових технологій - Міносвіти

60 українських шкіл і 30 закладів профосвіти пройдуть оцінку впровадження цифрових технологій за допомогою онлайн-інструменту SELFIE у квітні-травні поточного року, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

"Упродовж трьох тижнів 60 шкіл та 30 закладів професійної освіти оцінять ефективність використання інноваційних технологій та з’ясують, на якому етапі цифрового розвитку вони перебувають, що саме треба вдосконалити. Цей процес відбуватиметься з використанням онлайн-інструменту SELFIE, який вперше пілотується в Україні", - йдеться у повідомленні.

У Запорізькій і Львівській областях у проекті візьмуть участь і школи, і заклади профосвіти. В Івано-Франківській, Сумській, Херсонській, Рівненській, Черкаській, Чернігівській, Донецькій областях та в Києві у пілотному проекті візьмуть участь по три заклади професійної освіти. Керівники закладів матимуть можливість налаштувати опитування з урахуванням вимог закладу.

Після використання SELFIE у дев'яти областях і столиці, а також аналізу результатів проекту можливість самостійно пройти таку оцінку з'явиться у всіх навчальних закладах.

Згідно з повідомленням, опитування є анонімним та добровільним. Для учнів воно триватиме не більше ніж 20-30 хвилин, а для вчителів - щонайбільше 40 хвилин. Загалом на заповнення анкети надається дві години. Пройти опитування учасники зможуть у будь-який зручний час на різних цифрових пристроях, наприклад на стаціонарних комп'ютерах, ноутбуках, смартфонах або планшетах.

Після завершення опитування кожен заклад отримає доступ до інтерактивного звіту про результати опитування своїх респондентів. Він допоможе проаналізувати поточний стан справ і розробити план дій для розвитку цифрової трансформації у закладі.

Ціль пілотного проекту SELFIE - допомогти навчальним закладам ефективно використовувати цифрові технології у викладанні та навчанні. На сьогодні у SELFIE понад 1 млн користувачів із 74 країн, що допомагає поєднати голос представників навчальних закладів із національною політикою цифровізації освіти, а також із міжнародним освітнім співтовариством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА