14:02 21.04.2021

Брата голови ОАСК Юрія Зонтова звільнили зі СЗР

2 хв читати

Служба зовнішньої розвідки звільнила з військової служби підполковника Юрія Зонтова, якого раніше затримали детективи Національного антикорупційного бюро за одержання $100 тис. неправомірної вигоди.

"Дотримуючись демократичних принципів і стандартів інформування суспільства про діяльність розвідоргану, Служба зовнішньої розвідки України повідомляє, що проведене службове розслідування виявило факти порушення Ю. Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби. У рамках превалювання принципів доброчесності в діяльності співробітників Служби зовнішньої розвідки України Ю. Зонтова притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено з військової служби", - повідомляє прес-служба Служби зовнішньої розвідки у Facebook.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд відправив адвоката, і за сумісництвом співробітника Служби зовнішньої розвідки та брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка, Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави у 35 млн 185 тис. грн.

За версією слідства, адвокати Зонтов та Юрій Донець на початку 2021 року працювали зі страховою компанією "АКС Кепітал". Тоді фірма, інтереси якої у суді представляв Донець, подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби.

Адвокатів "здав" правоохоронцям ліквідатор "АКС Кепітал" Коваленко, якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась. Слідство вважає, що Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за $100 тис. організувати рішення на користь страхової компанії.

Після цього адвокат залучив Зонтова через його родинні зв'язки з головою ОАСК. У січні 2021 року Коваленко написав заяву до НАБУ про підбурювання до дачі хабара. 25 березня Коваленко передав Донцю перший транш у розмірі $10 тис. 29 березня Коваленку сказали, що з суддею остаточно домовилися про рішення і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара.

У НАБУ стверджують, що з $90 тис., які Коваленко 5 квітня передав Донцю, $10 тис. адвокат залишив собі. Другому фігуранту справи про передачу хабара продовжать обирати запобіжний захід у п'ятницю вранці.

7 квітня співробітник Служби зовнішньої розвідки України, що є за сумісництвом адвокатом, якого затримали детективи Національного антикорупційного бюро за отримання $100 тис. неправомірної вигоди, був відсторонений від виконання службових обов'язків у розвідорганах, ідеться в офіційній заяві СЗРУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА