13:20 22.04.2021

ПАРЄ затвердила резолюцію з закликом звільнити Навального до 7 червня

2 хв читати
ПАРЄ затвердила резолюцію з закликом звільнити Навального до 7 червня

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) затвердила резолюцію з закликом до РФ повернути свободу опозиціонеру Олексію Навальному до 7 червня 2021 року.

Резолюцію підтримали 105 голосами "за", 26 проголосували проти, 11 утрималися.

У проекті резолюції, опублікованому на сайті організації раніше цього тижня, зазначалося, що ПАРЄ закликає звільнити Навального до наступного засідання комітету міністрів Ради Європи на тему прав людини, запланованого, згідно з розкладом, на 7-9 червня 2021 року.

ПАРЄ також закликає російську сторону до звільнення Навального "надати йому всю необхідну медичну допомогу й забезпечити повне дотримання його прав", зокрема обстеження тим лікарем, якого він сам обере.

У резолюції наголошується, що "здоров'я пана Навального значно погіршилося під час його тримання під вартою, і що це, можливо, є порушенням заборони на нелюдське поводження або покарання". У тексті вказується і на можливі порушення у випадку з Навальним Європейської конвенції про права людини.

У свою чергу глава російської делегації в ПАРЄ, віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявив, що Росія не виконуватиме положення ПАРЄ, яке закликає звільнити з ув'язнення Навального.

"ПАРЄ затвердила резолюцію щодо Навального. Росія не виконуватиме політизовані рішення ЄСПЛ та інших інститутів Ради Європи ні щодо Криму, ні щодо Навального, ні будь-які інші резолюції, якщо вони прийняті за відсутності нашої делегації, суперечать нашій Конституції або рішенням російського суду", - написав Толстой у своєму Telegram-каналі в четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА