14:32 26.04.2021

Зеленський разом із гендиректором МАГАТЕ відвідав виставку, присвячену 35-м роковинам аварії на ЧАЕС

3 хв читати
Зеленський разом із гендиректором МАГАТЕ відвідав виставку, присвячену 35-м роковинам аварії на ЧАЕС

Президент України Володимир Зеленський разом із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Маріано Гроссі, який перебуває в Україні з офіційним візитом, відвідав мультимедійну виставку "Чорнобиль. Подорож" на території Національного комплексу "Експоцентр України" у Києві.

Як повідомляє прес-служба президента у понеділок, главі держави та гендиректору МАГАТЕ розповіли про смислові блоки, з яких складається виставка.

"Вони розповідають про події, якими запам’ятався 1986 рік в історії людства, містять багато матеріалів про аварію на ЧАЕС та її ліквідацію, про людей, долі яких нерозривно пов’язані з подіями 26 квітня 1986 року, та пропонують замислитися над подальшою долею Чорнобиля", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один із блоків виставки акцентує увагу на тому, як катастрофа зробила Чорнобиль "одним із найважливіших місць для світової науки та вивчення ролі атомної енергетики".

"Блок під назвою "Природа" розповідає про те, як радіоактивне випромінювання впливає на флору, фауну та землю; що наразі відбувається з природою в Чорнобильській зоні відчуження й коли вона може стати звичайною територією. З цією інформацією глава держави міг ознайомитися також у режимі віртуальної реальності за допомогою спеціальних окулярів", - наголошують в Офісі президента.

Уточнюється, що під час екскурсії виставкою Володимиру Зеленському також продемонстрували архівні фотографії та відеоматеріали, роботи світових художників, а також знаменитої української художниці Марії Примаченко, присвячені Чорнобилю.

Крім того, у блоці під назвою "Сьогодні. Завтра" Зеленському були запропоновані наявні проекти щодо Чорнобиля та концепції розвитку території зони відчуження.

"Чорнобильська катастрофа змінила уявлення про атомну енергетику у світі. Такі виставки у цікавій та доступній формі доносять інформацію про причини такої трагедії, її наслідки та висновки, які має зробити з цієї аварії Україна та все людство. Це дуже важливо", - наголосив президент під час ознайомлення з проектом.

Уточнюється, що виставка була створена з ініціативи ОП Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України разом із Державним агентством України з управління зоною відчуження, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Концепцією та реалізацією проекту займалось агентство Gres Todorchuk.

Разом із Володимиром Зеленським та гендиректором МАГАТЕ мультимедійну виставку відвідали також глава українського уряду Денис Шмигаль та члени Кабміну, а також керівник Офісу президента Андрій Єрмак та його заступники.

В Офісі президента зазначають, що для будь-якого користувача виставка буде відкрита після скасування карантину.

"Володимир Зеленський у понеділок також вшанував пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Від імені глави держави було встановлено кошик квітів до пам’ятного знака "Воїнам Чорнобиля", меморіального кургану "Героям Чорнобиля" у Києві та до пам’ятника Герою України, ліквідатору аварії на ЧАЕС Олександру Лелеченку на Чорнобильській АЕС у Київській області", - резюмують в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА