10:25 28.04.2021

Особняку Баккалинського повернули статус нововиявленої пам'ятки

2 хв читати
Особняку Баккалинського повернули статус нововиявленої пам'ятки

Особняк Баккалинського, розташований на вул. Іллєнка, 30, внесено до переліку об'єктів культурної спадщини Києва, повідомила прес-служба департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як повідомляється, згідно з наказом департаменту від 27 квітня 2021 року №29 за поданням громадської організації "Мапа Реновації" особняк отримав статус "нововиявлений об'єкт культурної спадщини".

"Два тижні тому до департаменту надійшов лист від "Мапи Реновації", яким активісти повідомили про їхню роботу з історико-архівними дослідженнями для підготовки історичної довідки та облікової документації з метою ініціації внесення особняка Баккалинського до Переліку об'єктів культурної спадщини Києва. Відповідним наказом департаменту особняк отримав охоронний статус", - повідомив директор департаменту Олександр Никоряк.

За його словами, відповідного листа направлено до Міністерства культури та інформаційної політики.

При цьому Никоряк висловив сподівання, що будівля особняка якнайшвидше отримає статус пам'ятки місцевого значення та буде внесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

З 2006 року особняк мав охоронний статус нововиявленої пам'ятки архітектури. Проте в 2012 році Експертна рада при Мінкультури відмовилася внести його до Держреєстру нерухомих пам'яток як такий, що не відповідає критеріям, на підставі висновку експерта, члена Українського товариства охорони пам'яток історії та культури М.Дьоміна.

Міністерство культури та інформаційної політики оприлюднило роз'яснення щодо цього об'єкта. "Враховуючи небайдужість громадськості та критичний стан будівлі, міністерство готове розглянути повторно питання внесення будівлі до реєстру пам'яток місцевого значення", - йшлося в прес-релізі.

Київрада 22 квітня 2020 року передала особняк Баккалинського ТОВ "Амелін-30" під забудову. Компанія представила план будівництва там багатоповерхової офісної будівлі зі збереженням історичного фасаду та паркінгу.

Історичний особняк за адресою вул. Іллєнка (раніше - вул. Мельникова), 30 у Києві був побудований 1901 року на замовлення відставного полковника, учасника Російсько-турецької війни 1877-1878 рр. Пилипа Баккалинського.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА