12:25 28.04.2021

З 1 травня у Києві послаблять карантинні обмеження - Кличко

2 хв читати
З 1 травня у Києві послаблять карантинні обмеження - Кличко

З суботи, 1 травня, в Києві планують послабити карантинні обмеження, заявив під час брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про ослаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки і виведення столиці з "червоної зони", - наводить слова мера його прес-служба.

Кличко зазначив, що з 1 травня весь наземний громадський транспорт і метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі.

"З дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм і правил. Але закликаю жителів столиці, користуватися громадським транспортом тільки в разі крайньої необхідності", - наголосив київський мер.

Він зазначив, що з 1 травня відновлять роботу заклади торгівлі, торговельно-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

"Але власники цих закладів мають розуміти, що працювати тільки з дотриманням усіх норм безпеки! Це у ваших інтересах, бо якщо ситуація знову погіршиться, нових обмежень не уникнути!" – наголосив Кличко.

Столичний мер також розповів, що відновлять свою роботу і Центри надання адміністративних послуг, однак приймати відвідувачів вони будуть за попереднім записом через електронні сервіси.

"З наступної середи, 5 травня, місто відновить навчальний процес у закладах загальної освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах. Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей до першого класу на наступний навчальний рік", - резюмував мер Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА