14:52 03.05.2021

Єврокомісія запропонувала полегшити антикоронавірусні правила в'їзду в ЄС із третіх країн

2 хв читати
Єврокомісія запропонувала полегшити антикоронавірусні правила в'їзду в ЄС із третіх країн

Європейська комісія (ЄК) висунула в понеділок пропозицію для держав-членів Євросоюзу послабити чинні обмеження на в'їзд до ЄС з причин необов'язкового характеру.

"Комісія пропонує дозволити в'їзд в ЄС із причин необов'язкового характеру не тільки для всіх осіб, що прибувають із країн із хорошою епідемічною ситуацією, а й для всіх людей, які отримали останню рекомендовану дозу вакцини, дозволену ЄС, принаймні за 14 днів до прибуття", - йдеться в комюніке ЄК, опублікованому в Брюсселі.

У Єврокомісії роз'яснюють, що така пропозиція обґрунтована розширенням кампаній з вакцинації та покращенням епідемічної ситуації в усьому світі.

У документі також наголошується, що "це можна було б поширити на вакцини, що пройшли процес внесення до списку ВООЗ для застосування в надзвичайних ситуаціях".

Крім того, якщо держави-члени вирішать відмовитися від вимог про пред'явлення негативного результату тесту ПЛР та/або проходження карантину для вакцинованих осіб на своїй території, вони також повинні відмовитися від таких вимог для вакцинованих осіб, які подорожують з-за меж ЄС.

Крім цього, ЄК пропонує підвищити поріг, пов'язаний із кількістю нових випадків COVID-19, що застосовується для визначення списку країн, з яких повинні бути дозволені будь-які поїздки. Це має дати змогу Раді ЄС розширити цей список, пояснюють у Брюсселі.

"Водночас поява нових варіантів коронавірусу потребує постійної пильності. Тому як противагу Єврокомісія пропонує новий механізм "аварійного гальмування" (в'їзду людей з необов'язкових причин - ІФ), який координуватимуть на рівні Євросоюзу і який обмежить ризик потрапляння таких варіантів в ЄС", - наголошується в комюніке.

Це, на думку авторів пропозиції, дасть змогу державам-членам діяти швидко і тимчасово обмежувати до суворого мінімуму всі поїздки з порушених країн на період, необхідний для ухвалення відповідних санітарних заходів.

Європейський експерт, який коментував журналістам цю пропозицію на умови анонімності, повідомив, що 5 травня її розгляне Комітет постійних представників ЄС (Coreper). Після цього пропозиція має офіційно ухвалити Рада ЄС. Співрозмовник ЗМІ висловив сподівання, що це може статися до кінця травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА