15:22 03.05.2021

Зеленський на саміті лідерів 5 держав: війна на Сході України і окупація Криму – це війна в Європі

2 хв читати
Зеленський на саміті лідерів 5 держав: війна на Сході України і окупація Криму – це війна в Європі

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи на саміті з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії, заявив про важливість підтримки України європейськими країнами в умовах окупації Криму і війни на Донбасі, оскільки "це війна в Європі".

"Хочу подякувати за увагу до України. Міжнародні партнери постійно підтримують Україну, нашу територіальну цілісність, наш суверенітет. Я вам всім вдячний. Сьогодні це дуже важливо. Коли анексована частина України – наш півострів Крим - і коли у нас йде війна на сході. Це і є війна в Європі. Дуже важливо, щоб ми були разом", – заявив Зеленський під час свого виступу на саміті глав України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії, який транслювали на офіційній сторінці Офісу президента України у Фейсбуці.

Зеленський додав, що "Україна, як і країни Європи, бажає жити в демократичному світі".

"У нас (з країнами ЄС – ІФ) ті самі прагнення і погляди, але різний досвід. Багато років Україна боролася за свою незалежність. І сьогодні те саме відбувається на сході нашої країни, де ми знову відстоюємо свою незалежність", – сказав президент

Він також додав, що "для України завжди хтось писав закони, вона завжди була частиною тієї чи іншої імперії, тому довіра до законності, до права, до міжнародних законів в українців завжди скептична".

Глава держави нагадав, що "перша українська Конституція була написана Пилипом Орликом в 18-му столітті, проте проголосили її тільки в 1996 році". Крім того, Зеленський зазначив, що Україна довгий час перебувала у складі СРСР.

"Я сам народився в СРСР. І хочу сказати, що там були плюси і мінуси. Але ми розуміємо, що там не було у людей права на свободу слова, на право вибору, на право приватної власності", – підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА