11:42 06.05.2021

СБУ заблокувала канал нелегальних пасажирських перевезень із ОРДЛО

1 хв читати
СБУ заблокувала канал нелегальних пасажирських перевезень із ОРДЛО

Служба безпеки України заблокувала канал незаконних пасажирських перевезень із території окупованих районів Донецької та Луганської областей до Харківської та Дніпропетровської областей та у зворотному напрямку.

"Для перевезення пасажирів організатори протиправної діяльності використовували "маршрут" через територію РФ і тимчасово непідконтрольні ділянки держкордону. Згідно з отриманими даними, організатором протиправної діяльності є житель Макіївки Донецької області, який для організації нелегальних перевезень використовував два власних мікроавтобуси. Щомісяця ділки здійснювали до п'яти рейсових поїздок", - повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що згідно з оперативною інформацією частину коштів від нелегального бізнесу порушники виплачували до "бюджету" незаконних збройних формувань.

Правоохоронці викрили транспортні засоби учасників схеми у пункті пропуску "Гоптівка". Наразі один із зловмисників затриманий, йому повідомлено про підозру.

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, проводиться досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з блокування схеми проводило Управління СБУ у Дніпропетровській області спільно з Держприкордонслужбою та під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА