16:28 06.05.2021

Упровадження паспортів вакцинації підтримують 27% українців, для закордонних поїздок 44% - соцопитування

2 хв читати
Упровадження паспортів вакцинації підтримують 27% українців, для закордонних поїздок 44% - соцопитування

Упровадження паспортів вакцинації від COVID-19 в Україні підтримує понад чверть (27%) громадян, а не підтримує - третина (34%), свідчать результати опитування компанії Research&Branding Group, проведеного 23-30 квітня.

При цьому ще 30% жителів країни ставляться до впровадження "паспортів вакцинації" байдуже, а 9% не визначилися.

Найвищий рівень підтримки впровадження "паспорта вакцинації" відзначається серед жителів західного регіону й молоді до 30 років, а найнижчий - серед жителів південного регіону та вікової категорії від 60 років, серед яких найбільше й тих, хто байдуже ставиться до впровадження "паспорта вакцинації".

Водночас застосування "паспорта вакцинації" для зарубіжних поїздок вважють виправданим 44% українців, тоді як застосування "паспорта вакцинації" для публічних заходів і поїздок Україною вважають виправданим відповідно 4% і 3% респондентів. Водночас 16% жителів України виправдовують використання "паспорта вакцинації" в усіх аспектах повсякденного життя, а 3% вважають його абсолютно не потрібним.

Найбільше тих, хто вважає виправданим застосування "паспорта вакцинації" передусім для зарубіжних поїздок, - серед жителів обласних центрів, а найменше - серед представників віку від 60 років і сільських жителів. Виправданим "паспорт вакцинації" для поїздок Україною порівняно частіше вважають жителі східного регіону. Прибічників застосування "паспорта вакцинації" в усіх аспектах повсякденного життя найбільше серед 50-річних українців. Серед тих, хто не визначився, найбільше осіб старше 60 років.

Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) серед 1804 респондентів старше 18 років у всіх підконтрольних уряду регіонах. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту та регіоном проживання. Максимальна похибка не перевищує 2,4%.

Джерело: http://rb.com.ua/uk/blog-uk/omnibus-uk/stavlennja-ukrainciv-do-pasportiv-vakcinacii/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА