10:55 07.05.2021

Президент Молдови Санду прищепилася від COVID-19 вакциною AstraZeneca

2 хв читати

Президент Молдови Майя Санду у п'ятницю прищепилася від коронавірусу вакциною AstraZeneca.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу" (interfax.ru), процедура вакцинації відбулася у державній поліклініці у центрі Кишинева в присутності журналістів.

"Я хочу закликати всіх громадян, які ще не зробили щеплення, зробити це. Це дуже важливо. Багато хто втратив близьких через пандемію, багато втратили джерело доходу, робочі місця, більшість страждає через те, що не має можливості побачити дорогих собі людей, зібратися разом із друзями, родиною", - сказала президент після вакцинації.

Молдавський лідер наголосила, що, "щоб поставити крапку у всіх цих негараздах, вийти з пандемії, єдине рішення - вакцинуватися".

Вона повідомила, що у п'ятницю до Молдови надійде партія гуманітарної допомоги у 100 тис. доз AstraZeneca із Румунії.

"У наступні тижні, місяці ми зможемо доставити вакцини для всіх, хто хоче зробити щеплення. Наразі важливо зрозуміти, наскільки важливо пройти цю процедуру. Це єдиний вихід для подолання епідеміологічної та економічної кризи", - сказала Санду.

Раніше президент заявляла, що вона буде вакцинована від COVID-19, коли розпочнеться імунізація людей з тієї категорії громадян, до якої вона входить. Вона також зазначала, що їй зроблять щеплення вакциною AstraZeneca, яка найдоступніша у Молдові завдяки пожертвам із Румунії та через платформу COVAX. Загалом Молдова вже отримала майже 400 тис. доз цієї вакцини.

Минулого тижня виконувач обов'язків прем'єр-міністра Молдови, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Ауреліу Чокой вакцинувався китайською вакциною Sinopharm.

Молдова отримала загалом майже 685 тис. доз вакцини від COVID-19. Це 266 тис. 400 доз AstraZeneca (204 тис. як гуманітарна допомога від Румунії і 62 тис. 400 доз через платформу COVAX), 24 тис. 570 доз вакцини Pfizer-BioNTech через платформу COVAX, 2 тис. доз Sinopharm як допомога від ОАЕ, 100 тис. Sinovac як гуманітарна допомога від Китайської Народної Республіки, 150 тис. доз Sinopharm, закуплених у Китаї, а також 142 тис. доз вакцини "Супутник V", отриманих як гуманітарна допомога.

Кампанія з вакцинації в Молдові стартувала 2 березня. На сьогодні в Молдові вакциновано понад 170 тис. осіб, зокрема понад 20 тис. осіб - двома дозами вакцини. При цьому, напередодні було вакциновано понад 11 тис. осіб за один день. Влада розраховує до осені вакцинувати приблизно 70% населення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА