18:55 07.05.2021

У Непалі погіршується ситуація з COVID-19, система охорони здоров'я перевантажена

2 хв читати
У Непалі погіршується ситуація з COVID-19, система охорони здоров'я перевантажена

Система охорони здоров'я Непалу зазнає серйозних труднощів на тлі різкого зростання кількості хворих на коронавірус COVID-19, повідомляє у п'ятницю агентство Associated Press (AP).

Так, напередодні в Непалі виявили за добу рекордну кількість випадків хвороби - 9 тис. 70, причому місяць тому добовий приріст становив лише 298. У середу й четвер також зафіксували максимальні показники смертності серед інфікованих - 58 і 54 відповідно.

"Просто зараз у жодній лікарні, де лікують пацієнтів із COVID-19, немає вільних ліжок", - наводить AP слова лікаря Джойтіндри Шарм із Катманду.

Він зазначив, що хоча Непал іще не досяг піка епідемічної кризи, вже спостерігається нестача балонів із киснем. При цьому лікар заявив, що негайно збільшити місткість лікарень неможливо.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, у Непалі за час пандемії діагностували понад 377,6 тис. випадків зараження коронавірусом. Більше ніж 3,5 тис. інфікованих померли, понад 295,3 тис. вилікувалися.

У квітні в головних містах країни впровадили локдаун, а цього тижня влада зупинила внутрішнє і міжнародне авіасполучення.

У січні в Непалі розпочалася кампанія з вакцинації за допомогою 1 млн доз вакцин AstraZeneca, пожертвуваних сусідньою Індією. Проте потім Індія, зіткнувшись із важкою хвилею COVID-19, припинила експорт вакцин, унаслідок чого, зокрема, вакцинація в Непалі призупинилася.

Пізніше вакцинація в країні поновилася завдяки пожертвуванню Китаєм 800 тис. доз препаратів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА