11:44 09.05.2021

Близько 90 палестинців отримали травми внаслідок заворушень в Єрусалимі

2 хв читати
Близько 90 палестинців отримали травми внаслідок заворушень в Єрусалимі

 

Близько 90 палестинців отримали травми внаслідок заворушень в Єрусалимі і зіткнень зі співробітниками поліції пізно в суботу і в ніч на неділю, передає Times of Israel.

Заворушення тривали приблизно до 2.00 ночі за місцевим часом. Палестинці в Єрусалимі переважно кидали в поліцейських каміння.

Зіткнення сталися не тільки в Єрусалимі, а й на кордоні Ізраїлю з сектором Газа. Там відбулися заворушення вздовж паркану безпеки, палестинці палили шини, кидали каміння і пляшки з вибуховими речовинами у військових, що охороняють кордон.

Також уночі в неділю приблизно о 1.30 за місцевим часом у бік Ізраїлю була випущена ракета. У відповідь армія Ізраїлю завдала удару по військовому об'єкту палестинського воєнізованого руху ХАМАС на півдні сектору Газа.

У неділю поліція Ізраїлю перебуває в повній готовності, оскільки ввечері в країні настане свято День Єрусалиму, коли ізраїльтяни відзначають перехід під контроль Ізраїлю східної частини міста зі священними для обох народів місцями у результаті Шестиденної війни. Головна подія цього свята - Марш прапора, що відбудеться в понеділок, приваблює десятки тисяч євреїв з усієї країни в столицю. Через це безпеку в місті посилили.

В останні кілька днів не припиняються хвилювання палестинців на тлі рішення суду Ізраїлю про виселення кількох палестинських сімей. Напередодні внаслідок зіткнень палестинців з ізраїльською поліцією в Східному Єрусалимі постраждали понад 200 осіб: заворушення мали місце в районі Храмової гори та кварталі Шейх Джаррах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА