08:52 10.05.2021

Іспанці відзначили першу ніч без COVID-обмежень танцями на міських площах

1 хв читати
Іспанці відзначили першу ніч без COVID-обмежень танцями на міських площах

Жителі Іспанії в ніч на неділю виходили на вулиці міст у всій країні, щоб відзначити завершення режиму надзвичайного стану, який тривав із жовтня минулого року, пише газета "Паїс" у неділю.

Режим НС закінчився в суботу о 22:00 за місцевим часом. Жителі Мадрида в ніч на неділю вийшли на вулиці міста, зокрема, центральна площа Пуерта-дель-Соль була заповнена десятками городян, люди принесли з собою алкоголь, веселилися і скандували різні гасла.

У Барселоні сотні людей зібралися в різних частинах міста вночі, зокрема біля будівлі Верховного суду. Вони танцювали і пили алкоголь на вулицях без масок, нехтуючи соціальною дистанцією. Як пише газета, такі сцени цієї ночі можна було спостерігати у великій кількості іспанських міст від Мурсії до Саламанки.

Завершення надзвичайного стану для іспанців означає не тільки можливість випити в барі або зібратися на барбекю в парку з друзями, але і подорожувати між регіонами. Режим НС накладав заборону на несуттєві поїздки, і багато іспанців з нетерпінням чекали можливості побачити своїх родичів, які живуть в інших містах, коли режим буде знято.

Однак, як пишуть західні ЗМІ, керівництво деяких регіонів може попросити місцеві суди накласти обмеження на такі пересування з побоювань, що ситуація з коронавірусом може знову вийти з-під контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА