21:11 12.05.2021

Прокуратура Києва проводить серію обшуків у КМДА, комунальних підприємствах та у голови виконкому партії "УДАР" Віталія Кличка

3 хв читати
Прокуратура Києва проводить серію обшуків у КМДА, комунальних підприємствах та у голови виконкому партії "УДАР" Віталія Кличка

Київська міська прокуратура повідомила про проведення в середу обшуків у декількох департаментах Київської міської державної адміністрації (КМДА) та комунальних підприємствах одразу за шістьма не пов'язаними між собою кримінальними справами, у деяких із них - із податковою поліцією, а у деяких - з Нацполіцією.

Крім того, про обшуки прокуратури та інших правоохоронців у своїй квартирі та квартирі колишньої дружини, з якою він розлучений понад 20 років, повідомив голова виконкому партії "УДАР" Віталія Кличка, екс-народний депутат Артур Палатний.

"Команда пішла з Банкової. Там сидять головні сценаристи цього дешевого кіно. Керують політичним замовленням ті, хто намагаються маніпулювати президентом, шепочучи йому на вухо", - стверджує Палатний.

На його думку, ціль - тиск і залякування, оскільки партія "УДАР" може скласти сильну конкуренцію на виборах.

Згідно з даними прокуратури, зокрема, обшуки у Департаменті соціальної політики КМДА відбулися у справі, розпочатій за фактом заволодіння 13,5 млн грн бюджетних коштів у результаті підписаних у 2017-2019 роках договорів із неназваним підприємством на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами.

Крім того, слідчі заходи відбулися у КП "Київміськсвітло" і підрядних підприємствах у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із заміни освітлення у столиці на суму понад 12 млн грн.

Обшуки також відбулися в офісному приміщенні ТОВ "Спецпроект-Інвест" і в житлових приміщеннях його посадових осіб у рамках справи, розпочатої за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро на суму 9 млн грн.

Під обшуки потрапили також приміщення КП "Київавтодор" у рамках розслідування кримінального провадження за підозрою в нанесенні службовою особою збитків державі шляхом перевищення повноважень. Прокуратура підозрює, що ця особа одержала неправомірну винагороду за сприяння комерційній компанії у виграші публічних торгів в 2019-2020 роках із оновлення дорожньої інфраструктури, загальна сума виграних тендерів - 1,9 млрд грн.

Крім того, розслідується кримінальна справа щодо посадових осіб "Київавтодору" та пов'язаних із ним структур за обвинуваченням в ухиленні від сплати податків на 18,6 млн грн.

Ще одна справа і обшуки, згідно з повідомленням правоохоронців, пов'язані з департаментом земельних ресурсів КМДА та приватним підприємством, директор якого, за версією слідства, у 2013 році, придбавши об'єкти нерухомості на комунальній землі, навмисне не підписав договір оренди земельної ділянки та не сплатив майже 19,5 млн грн.

У середу прокуратура також проводила обшуки в офісі КП "Спецжитлофонд" і в приміщеннях підрядних організацій у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння грошовими коштами на суму понад 10,5 млн грн.

Днем раніше під обшуки потрапили службові приміщення комунального підприємства "Київзеленбуд" та його підрядних підприємств у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із реконструкції столичних парків на суму понад 30 млн грн. Згідно з матеріалами слідства, ТОВ "Євротехнології Груп", "Будмонтажсервіс 1" і "Промбудмеханізація" у 2019-2020 роках на замовлення здійснювали роботи з будівництва та реконструкції парків відпочинку "Наталка", "Совки", "Веселка", "Куренівський" та інших і нібито ухилялися від податків шляхом операцій із підприємствами з ознаками фіктивності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА