15:33 13.05.2021

До списку відповідальних за порушення прав людини в Криму увійшли 166 осіб

2 хв читати
До списку відповідальних за порушення прав людини в Криму увійшли 166 осіб

Кримськотатарський ресурсний центр представив класифікацію осіб, відповідальних за порушення прав людини в окупованому Криму, до якої увійшли 166 осіб.

"За допомогою цієї класифікації ми ставимо завдання систематизувати саме тих осіб, які причетні до порушення прав людини в Криму у вигляді класифікації для того, щоб можна було чітко розуміти, які категорії осіб скоюють злочини стосовно наших громадян на окупованих територіях", - сказав голова кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв на прес-конференції в Києві в четвер.

До списку, зокрема, увійшли 60 співробітників Федеральної служби безпеки РФ, десять співробітників Міністерства внутрішніх справ РФ, п'ять співробітників Федеральної служби виконання покарань, 21 співробітник прокуратури, 28 суддів, секретарі суду, 15 експертів, двоє адвокатів за призначенням і двоє інших посадових осіб.

Барієв додав, що наразі до списку входять 166 осіб, але вже можна позначити майже 300 осіб, якими він буде доповнений. За його словами, вже з п'ятниці з класифікацією можна буде ознайомитися на сайті Кримськотатарського ресурсного центру у вигляді діаграми російською, українською, кримськотатарською та англійською мовами. Він наголосив, що завданням списку є надання публічності цим особам.

Голова Кримськотатарського ресурсного центру зазначив, що список оформлятимуть відповідно до законних аналогів "Акта Магнітського", для того щоб країни, у яких є такі законні аналоги, могли застосувати санкції щодо цих осіб.

Окрім того, розповів він, метою є більш системне налагодження взаємин із прокуратурою Криму та національною поліцією України щодо Криму для системної і чіткої роботи.

"Отже, ми сподіваємося, що не тільки ми говоритимемо або показуватимемо, хто є жертвою порушення прав людини у Криму, але ми, зокрема, сприятимемо, щоб ті особи, які сьогодні порушують права людини, маючи так звані посадові функції, скоюють злочини, щоб і вони знали про те, що ми за ними спостерігаємо, ведемо моніторинг, працюємо з різними міжнародними та українськими компетентними органами для того, щоб ці люди розуміли, що вони ніколи не втечуть від правосуддя", - резюмував Барієв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА