20:44 13.05.2021

В Україні майже закінчилася вакцина AstraZeneca, 26 тис. доз зарезервовано для повторного введення

2 хв читати
В Україні майже закінчилася вакцина AstraZeneca, 26 тис. доз зарезервовано для повторного введення

Станом на 12 травня в пунктах щеплень в усій Україні використано майже всю вакцину AstraZeneca (Covishield і SKBio) проти COVID-19, призначену для імунізації першою дозою, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Частину цієї вакцини, загалом 26 тис. доз, зарезервовано для введення другої дози тим пацієнтам, щеплення яких розпочалися з 24 лютого, зазначають у відомстві.

Вакцина для першої дози закінчилася в пунктах щеплення Вінницької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та міста Києва. Вакцинація першою дозою в пунктах щеплень цих областей відновиться після отримання нової партії вакцини.

Водночас триває імунізація проти COVID-19 мобільними бригадами, які використовують інші препарати - CoronaVac виробництва Sinovac Biotech та Comirnaty від Pfizer BioNTech. Ними щеплять медиків і працівників закладів охорони здоров'я, мешканців і персонал будинків престарілих і спеціалізованих інтернатів, учасників Операції об'єднаних сил на сході України, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях у Токіо 2021 року, педагогів, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників.

Загалом від початку вакцинальної кампанії станом на 12 травня здійснено 904 тис. 933 щеплення. Вакциновано 901 тис. 107 осіб, із них отримали першу дозу - 901 тис. 105 осіб, завершили вакцинацію (тобто отримали дві дози) 3 тис. 828 осіб, із них дві людини отримали першу дозу за кордоном.

В Україну вже доставлено 1 млн 215 тис. доз вакцин компанії Sinovac, 500 тис. доз вакцини AstraZeneca/Covishield через прямі закупівлі. У рамках глобальної ініціативи СOVAX до країни прибули 367 тис. доз вакцини AstraZeneca-SKBio і 117 тис. доз вакцини Comirnaty/Pfizer.

Додаткові 705 тис. доз вакцин за програмою COVAX очікуються вже до кінця травня. Ще близько 500 тис. доз вакцини Pfizer за прямими контрактами має прибути в Україну в травні-червні поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА