18:52 14.05.2021

Зеленський доручив провести повний аудит земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці

3 хв читати
Зеленський доручив провести повний аудит земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України порушувалося питання державних земель і будинків у Конча-Заспі та Пущі-Водиці та осіб, у користуванні яких вони перебувають.

"Крім того, сьогодні ми торкнулися важливого питання - це державні землі та будинки у Конча-Заспі та Пущі-Водиці, а також особи, у користуванні яких вони перебувають. Загалом йдеться про майже 400 гектарів заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач", - сказав Зеленський у відеозверненні за результатами РНБО.

За словами Зеленського, наприкінці 2014 року, згідно з постановою уряду, було скасовано перелік категорій осіб, що мають право на пільгове проживання.

"Що, на перший погляд, виглядає непогано, а насправді - легалізує перебування на цих землях і в резиденціях, за дуже символічну плату, низки незрозумілих осіб. Це колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці, люди на прізвище Піскун, Ландік, Васюник...", - зазначив глава держави.

Серед переліку осіб також міністри часів екс-президента Віктора Януковича - Дмитро Табачник і Раїса Богатирьова, колишній віце-прем'єр Геннадій Зубко та директор департаменту корпорації "Богдан" Олександр Ільїн.

Так, Зеленський повідомив, що ці та низка інших людей отримали договори на користування будівлями, робили там ремонт, отримували відшкодування витрат на ремонт у розмірі 50% і "за символічну плату могли там жити".

"Сьогодні я поставив завдання провести повний аудит земель і резиденцій Конча-Заспи та Пущі-Водиці, встановити повний перелік осіб, які там проживають, за яких умов вони отримали це право. Тобто всю необхідну інформацію, після якої ми розпочнемо велике переселення цих народів", - заявив президент.

Пізніше секретар РНБО Олексій Данілов під час свого брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, уточнив, що аудит земель проводиться для того, щоб зрозуміти "хто, чому і за які заслуги там перебуває".

"Я розумію, коли там живуть президенти або міністри - це зрозуміло, але коли там живе директор департаменту корпорації "Богдан" або дружина якогось віце-прем'єр-міністра, який працював п'ять років у минулому або інші люди, які на сьогодні не мають стосунку до державного управління, то тут є дивне запитання, у який спосіб вони там залишилися і що вони там роблять. Саме про це і йдеться наразі для того, щоб суспільство розуміло, що відбувається на цих 365 гектарах заповідної землі. Ще раз нагадаю: у Конча-Заспі 71 будинок, у Пущі-Водиці 32 будинки. Може вони (жителі цих будинків - ІФ) там і мають бути, але ми всі з вами маємо розуміти, чому і за які заслуги вони там перебувають", - наголосив секретар РНБО.

Водночас він додав, що "необхідно буде розібратися, звідки на заповідній землі взагалі взялися будинки".

"Потрібно розібратися, у який спосіб 365 гектарів заповідної землі опинилися або у власності, або в користуванні, звідки там взялися будинки, як це взагалі процесуально відбувалося", - підсумував Данілов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА