12:39 15.05.2021

Зеленський: ми - центр і серце Європи, Україна обов'язково буде в ЄС

2 хв читати
Зеленський: ми - центр і серце Європи, Україна обов'язково буде в ЄС

Президент України Володимир Зеленський з нагоди святкування Дня Європи наголосив, що українці є європейцями за географією, цінностями і прагненнями, і Україна обов'язково буде в Європейському Союзі.

"Україна – це Європа. І ми – європейці. Ми – центр і серце Європи. За географією, духом, цінностями й прагненнями. Ми довели це на Майдані й доводимо щодня, змінюючи нашу державу, будуючи незалежність і наше майбутнє, захищаючи східний кордон Європи. обов’язково буде в Європейському Союзі", - написав Зеленський на своїй сторінці в Twitter в суботу.

Пізніше на своїй сторінці в Facebook президент наголосив, що День Європи символізує для України усвідомлення свого шляху і громадський вибір на користь фундаментальних принципів і цінностей.

Так, Зеленський додав, що з 2014 року, коли сотні українців "віддали за цей вибір власне життя, а тисячі продовжують захищати його і нашу землю з початком війни на сході", День Європи став знаковим днем для країни.

"Важливо, що сьогодні і серед наших європейських партнерів зміцнюється розуміння того, що Україна має неодмінно бути у складі об’єднаної Європи. Ми цінуємо визнання Євросоюзом цих прагнень України. І я вдячний тим державам – членам ЄС, які вже підтримали мою ініціативу та підписали двосторонні декларації про перспективу майбутнього членства України у Євросоюзі. Переконаний, що це коло держав ставатиме дедалі ширшим", - висловив упевненість президент.

Глава держави нагадав, що Європейський Союз розпочав важливий процес громадського обговорення, зазначивши, що дискусія в рамках Конференції про майбутнє Європи повинна стосуватися і України. За словами президента, створена в рамках Конференції цифрова платформа дозволяє висловити свою думку всім громадянам країн Європи, зокрема, і українцям.

"Упевнений, що наша активна громадянська спільнота обов'язково скористається цією можливістю. На моє переконання, одним із результатів Конференції про майбутнє Європи мало б стати відкриття перспективи приєднання до ЄС тих європейських держав, які поділяють його фундаментальні цінності, готові не на словах, а на ділі виборювати їх і захищати. Україна точно одна з таких країн", - наголосив Зеленський.

"І ми щиро віримо, що незабаром зможемо відзначати в Україні не день, а рік Європи. Перший рік нашого повноцінного членства в ЄС. Перший серед майбутніх століть історії України у складі європейської родини. Бо Україна неможлива без Європи, а Європа неможлива без України", - підсумував глава держави.

14 травня в Україні відзначають День Європи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА