15:28 18.05.2021

Зеленський підписав закон про участь молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівні

1 хв читати
Зеленський підписав закон про участь молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про основні засади молодіжної політики" №1414-IX, повідомляє прес-служба президента у вівторок.

Як наголошується в повідомленні, закон імплементує в українське законодавство більшість положень Європейської хартії про участь молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівні.

Документ визначає, що молодь - це люди віком від 14 до 35 років, і впроваджує дієві механізми залучення молоді до процесу вироблення та ухвалення рішень "на національному рівні - через Національну раду з питань молоді при Кабінеті Міністрів України, на місцевому - через молодіжні ради і радників із питань молоді".

Закон також регулює питання діяльності українського молодіжного фонду. Згідно з документом, фонд є бюджетною установою, яка виконує спеціальні функції зі сприяння реалізації завдань молодіжної політики. Його діяльність спрямовує та координує Міністерство молоді та спорту України. Політика прозорості діяльності фонду забезпечуватиметься збалансованою структурою органів управління та відкритим процесом їх формування.

На думку глави держави, "оновлення молодіжного законодавства, а також створення дієвих фінансових інструментів допоможе створити реальні можливості для кожної молодої людини жити і працювати в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА