17:59 18.05.2021

Кличко оприлюднив запис із камер відеоспостереження біля його квартири та звинуватив ОП у тиску на столичну владу

2 хв читати
Кличко оприлюднив запис із камер відеоспостереження біля його квартири та звинуватив ОП у тиску на столичну владу

Київський мер Віталій Кличко оприлюднив відеозапис із камер спостереження, на якому видно, що правоохоронці прийшли саме в ту квартиру, де він мешкає.

За словами київського мера, цей запис спростовує версію Служби безпеки України, згідно з якою обшуки мали відбутися в іншій квартирі.

"Сьогодні вранці до під'їзду зайшла група озброєних правоохоронців. Коли я прийшов додому з тренування, запитав, що відбувається. Вони відповіли, що пришли нібито у квартиру двома поверхами нижче за мою. Але камера, встановлена на моєму поверсі, зафіксувала, що ці люди піднімалися на мій поверх і стукали у двері моєї квартири. Сусідка сказала, що їй дзвонили й запитували, де Кличко. Тому версія про якусь масштабну операцію проти контрабандистів, що, нібито, мешкають двома поверхами нижче в моєму під"їзді, видається непереконливою", - наголосив Кличко.

Коментуючи візит правоохоронців, він зазначив, що Офіс президента України тисне на столичну владу, тому що "їх дратують міські ініціативи".

"Те, що сталося сьогодні, інакше як психологічним тиском я назвати не можу. Не секрет, що в Офісі президента відбуваються постійні наради щодо Кличка. Тому що комусь не подобається, що Кличко робить заяви про впровадження локдауну, коли в нас лікарні переповнені. Не подобається, що Кличко закликає всіх мерів об'єднатися. Когось дуже дратують міські ініціативи. Я виключно з цим пов'язую ті абсурдні події, які сьогодні відбуваються. Такого не було навіть за часів Януковича. Місцеве самоврядування залякуванням і силами правоохоронців згорнути не вдасться. І за такі незаконні дії і режисерам, і виконавцям доведеться відповідати згідно з законом", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що інформація про кримінальні справи, за якими тривають обшуки в комунальних підприємствах і департаментах столиці, є маніпулятивною.

"Коли звинувачують комунальні підприємства, що підрядники не сплатили податків, - це не що інше, як маніпуляція з офіційних джерел. Якщо підрядники не сплатили, це до них питання. Наше завдання як міської влади - отримати якісний сервіс або продукт і заплатити найнижчу ціну за це. І комунальні підприємства податки платять. Ми завжди співпрацюємо з правоохоронними органами. Завжди надаємо всі матеріали за результатами фінансових перевірок, здійснюваних регулярно", - підсумував Кличко.

Як повідомлялося, у вівторок уранці Кличко повідомив журналістам, що до дверей його квартири в багатоквартирному будинку на вул. Хмельницького в центрі Києва приходили правоохоронці. Сам мер у цей час перебував на тренуванні.

Пізніше агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ повідомили, що співробітники спецслужби у вівторок уранці проводили обшуки в будинку, де мешкає мер Києва Віталій Кличко, в рамках розслідування кримінального провадження про фальсифіковані нафтопродукти, до самого Кличка ці слідчі дії стосунку не мають.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА