20:27 20.05.2021

Денісова звернулася до Нацполіції з вимогою об’єктивніше визначати суб'єкт правопорушення під час складання протоколу за невиконання батьківських обов'язків

2 хв читати
Денісова звернулася до Нацполіції з вимогою об’єктивніше визначати суб'єкт правопорушення під час складання протоколу за невиконання батьківських обов'язків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Національної поліції з вимогою об'єктивніше визначати суб'єкт правопорушення під час складання адміністративного протоколу за недотримання батьками своїх батьківських обов'язків.

Про це заявила сама Денісова, коментуючи випадок, що стався в четвер у Києві, де правоохоронці склали адміністративний протокол на матір хлопчика, який загубився, доки перебував із батьком.

"За словами поліцейських, хлопчик разом із сестричкою перебував удома з батьком, та згодом вийшов із квартири шукати матір, яка у цей час перебувала у справах. Ювенальні поліцейські провели профілактичну бесіду з матір'ю та склали стосовно неї адміністративний протокол за невиконання своїх батьківських обов'язків за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - написала Денісова на сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що, згідно із законодавством України, мати та батько мають рівні права й обов'язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони в шлюбі між собою (стаття 141 Сімейного кодексу України).

"Крім того, на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини (стаття 12 закону України "Про охорону дитинства"). Тому звернулася до заступника голови Національної поліції України... Андрія Крищенка з вимогою об'єктивно визначати суб'єкт адміністративного правопорушення під час складання адміністративного протоколу за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей)", - наголосила омбудсмен.

Денісова також висловила сподівання на те, що "цей прикрий випадок стане наукою як для батьків, так і для правоохоронців".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що правоохоронці склали протокол стосовно жінки за те, що її син загубився в той час, коли перебував із батьком.

Самі ж поліцейські пояснили це тим, що за загубленою дитиною прийшла саме мати, і протокол на батька склали б у тому разі, якщо саме він прийшов би забирати дитину.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА