12:08 21.05.2021

До України 26 травня поставлять 500 тис. доз вакцини від COVID-19 Sinovac, ще 200 тис. - на початку червня - Шмигаль

2 хв читати
До України 26 травня поставлять 500 тис. доз вакцини від COVID-19 Sinovac, ще 200 тис. - на початку червня - Шмигаль

До України 26 травня поставлять 500 тис. доз вакцин від COVID-19 китайської компанії-виробника Sinovac, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у п'ятницю у Верховній Раді.

"240 тис. доз вакцини Pfizer вже поставили до України за COVAX. До кінця травня має бути поставлено ще майже 350 тис. доз, у другому кварталі - 500 тис., інші постачання - у третьому-четвертому кварталах відповідно. Novavax планує поставити 4 млн доз у серпні, після чого по 2 млн доз щомісяця, AstraZeneca - 6,8 млн за COVAX, 2 млн - від Serum Institute (по 500 тис. у травні, червні, липні). 1,2 млн очікуємо від Польщі і по 100 тис. нам обіцяють країни-партнери. Sinovac - 500 тис. доз 26 травня і ще 200 тис. доз - на початку червня", - сказав він.

Загалом, за словами прем'єра, законтрактовано 34 млн доз вакцин, ще 8 млн доз надійдуть у рамках ініціативи COVAX, із них 21,2 млн доз Pfizer, 10 млн доз Novavax, понад 10 млн доз AstraZeneca і майже 2 млн доз Sinovac.

Тим часом президент Володимир Зеленський під час прес-конференції у четвер заявив про законтрактовані 45-47 млн доз вакцин.

Крім цього, Шмигаль додав, що, згідно з результатами квітневого опитування ЮНІСЕФ, вже 63% громадян країни готові вакцинуватися. На початку року цей показник становив 30-40%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА