15:56 23.05.2021

Затримано екс-головреда білоруського каналу NEXTA Протасевича

2 хв читати
Затримано екс-головреда білоруського каналу NEXTA Протасевича

Після посадки в Національному аеропорту Мінськ літака рейсу Афіни-Вільнюс було затримано редактора внесеного до списку екстремістських телеграм-каналу "Беларусь головного мозга" Романа Протасевича, повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ) в неділю.

"Затримано Романа Протасевича. Він летів рейсом Ryanair Афіни-Вільнюс. Літак екстрено сів в аеропорту Мінська", - йдеться в повідомленні телеграм-каналу БАЖ.

Літак авіакомпанії Ryanair, що летів рейсом Афіни-Вільнюс вдень 23 травня, був посаджений в аеропорту Мінська через повідомлення про мінування. Наразі тривають спеціальні заходи, працюють сапери, пасажири проходять повторний огляд.

Близький до прес-служби президента Білорусі телеграм-канал "Пул Первого" повідомив, що рішення про посадку літака в Мінську прийняв особисто Олександр Лукашенко. Також за його дорученням для супроводу пасажирського літака в небо було піднято винищувач Міг-29, який наразі чекає, доки завершаться необхідні заходи перевірки, щоб супроводити літак до кордону з Литвою.

Екс-головреда телеграм-каналу NEXTA і редактора телеграм-каналу "Беларусь головного мозга" (обидва визнані екстремістськими в Білорусі) Романа Протасевича було оголошено в міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про взяття його під варту і видачу для притягнення до кримінальної відповідальності як обвинуваченого у справі про масові заворушення в Білорусі.

У Білорусі після президентських виборів 9 серпня 2020 року більше ніж півроку тривали масові акції протесту проти підсумків виборів, переможцем яких був оголошений Олександр Лукашенко, що обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція визнала результати виборів сфальсифікованими. Протестувальники вимагали відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів. Останнім часом акції мають епізодичний і локальний характер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА