19:51 25.05.2021

Естонія має намір пом'якшити COVID-обмеження

2 хв читати
Естонія має намір пом'якшити COVID-обмеження

Уряд Естонії ухвалив у вівторок основні положення про пом'якшення чинних коронавірусних обмежень, програму планується затвердити на засіданні в четвер, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

Так, з 31 травня пропонується замінити правило не збиратися групами більше двох осіб і дотримуватися дистанції в 2 метри на вимогу розумного розосередження: триматися від сторонніх людей на доцільній з точки зору поширення вірусу відстані.

З цього ж дня в приміщеннях будуть дозволені заняття групами до 25 осіб спортом, тренування, молодіжна робота, хобі, освіта і підвищення кваліфікації.

У публічних заходах і зборах зможуть брати участь до 200 людей.

У магазинах і пунктах обслуговування також вводиться правило розумного розосередження, а заповнюваність не повинна перевищувати 50%.

З 14 червня в заходах у приміщенні можуть брати участь до 600 людей із урахуванням вимоги розумного розосередження і заповнюваності на 50%.

У заходах на відкритому повітрі можуть брати участь до тисячі людей. Пом'якшуються вимоги до проведення професійних змагань у приміщеннях і на відкритому повітрі, буде дозволено відвідування музеїв і виставкових залів за умови заповнюваності не більше 50% на кімнату.

За даними департаменту здоров'я, в Естонії за останні тижні спостерігається поступове зниження захворюваності коронавірусом. Станом на 25 травня, кумулятивна захворюваність за останні 14 днів становить 236,1 на 100 тис. населення, що приблизно в п'ять разів менше, ніж два-три місяці тому. На 1,3 млн населення зараз припадає 128 тис. 828 інфікованих, померли 1 тис. 241 особа. Щеплені щонайменше однією дозою вакцини 442 тис. 089 осіб, вакциновані 228 тис. 280 осіб.

Локдаун було введено 11 березня і потім продовжено до 25 квітня. Останнім часом уряд вже кілька разів покроково пом'якшував коронавірусні обмеження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА