16:09 26.05.2021

Новим власником "Української правди" стане власник Dragon Capital і медіахолдингу "НВ" Фіала

3 хв читати
Новим власником "Української правди" стане власник Dragon Capital і медіахолдингу "НВ" Фіала

Редактор-засновник інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула і генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала уклали угоду, за умовами якої 100% корпоративних прав на видання і всі його активи переходять до групи компаній Dragon Capital.

Як повідомляє "Українська правда" в середу, сторони домовилися про те, що редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін. Команда "Української правди" на чолі з головним редактором Севгіль Мусаєвою продовжить працювати в тому самому форматі, що і раніше, в тісній співпраці з Притулою, яка й надалі виконуватиме роль редактора-засновника.

"Dragon Capital розглядає цю інвестицію як іще один крок до підтримки вільних медіа та свободи слова в Україні. Інвестиційна компанія переконана у великих перспективах цифрових медіа як успішного бізнесу, популярність яких зростатиме протягом наступних років", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, передбачається, що досвід Dragon Capital, накопичений у процесі інвестицій у цифрові медіа та інші суміжні галузі, а також додаткові інвестиції в продукт та інфраструктуру "Української правди" допоможуть проекту стати ще більш цікавим для читача і зміцнити його лідерські позиції на ринку.

У прес-релізі наголошується, що редакція "Нового времени" ("НВ"), іншого медіа-проекту групи компаній Dragon Capital, продовжить свою роботу абсолютно незалежно від редакції "УП".

Громадянин Чехії Фіала також є власником медіахолдингу "НВ", куди входять однойменні журнал, портал і радіо.

Крім цього, в 2021 році Dragon Capital завершив угоду з купівлі через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund L.P. (Джерсі, США) контрольного пакету акцій компанії Treeum Holdings Limited - власника спеціалізованих інтернет-видань Finance.ua і Minfin.com.ua, а також компаній Finline, Bank Online та "Мульті.Юа", позиціонованих як фінансовий супермаркет.

Dragon Capital - одна з найбільших і найстаріших інвесткомпаній України. Працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

"Українська правда" - одне з найстаріших інтернет-видань України. За даними "Kantar Україна" (раніше - TNS) за квітень, є найпопулярнішим в Україні новинним ресурсом із часткою охоплення 27,8%, що дає змогу йому посідати 12-те місце в рейтингу всіх сайтів в Україні.

Виручка належного Притулі ПП "Українська правда" в 2019 році зросла на 19,7% - до 3,37 млн грн, чистий прибуток становив 0,3 млн грн порівняно з чистим збитком 0,08 млн грн роком раніше. Дані за 2020 рік поки що відсутні.

Притулі також належить 95% ТОВ "Інтернет Медіа" (виручка в 2019 році - 11,76 млн грн, чистий прибуток - 6,29 млн грн), власником ще 5% акцій виступає Олексій Спірін.

Крім цього, в держреєстрі Притула зазначена бенефіціаром заснованого Dragon Capital і зареєстрованого в квітні 2021 року зі статутним капіталом 62,91 млн грн ТОВ "Сакура Парк". Вона також у квітні зареєструвала за тією самою адресою, що і зазначені вище компанії, ТОВ "Трендплейс" і ТОВ "Трейдфор" зі статутними капіталами по 100 грн, основними видами діяльності яких є відповідно рекламне агентство і веб-портал.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА