12:32 27.05.2021

Заступник голови ОП: Припинення авіасполучення з Білоруссю не санкції, а захист громадян України

1 хв читати
Заступник голови ОП: Припинення авіасполучення з Білоруссю не санкції, а захист громадян України

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що постанова Кабінету Міністрів про припинення авіасполучення з Білоруссю не є санкційним інструментом, а направлена на захист громадян України.

"Це не санкції. Ця постанова уряду України. Ми захищаємо громадян України, які подорожують (літаками - ІФ) над іншими країнами", - розповів Тимошенко в ефірі телеканалу "Україна 24", відповідаючи на запитання, в чому зміст і ціль припинення Україною авіасполучення з Білоруссю, і чи не є таке рішення санкціями щодо громадян України.

"Ви бачили приклади (затримання Романа Протасевича - ІФ) минулого тижня. Саме тому такі рішення Міністерство інфраструктури та уряд ухвалюють", - пояснив заступник керівника Офісу президента.

Як повідомлялося, Україна припинила авіасполучення з Білоруссю з 00:00 26 травня, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у вівторок. Крім того, українським авіакомпаніям та літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або до Білорусі в митних пунктах аеропортів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА