07:24 29.05.2021

США і Індія єдині у боротьбі з COVID-19, проблемами, пов'язаними зі зміною клімату

2 хв читати

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що партнерство між Сполученими Штатами та Індією у подоланні актуальних проблем і викликів, зокрема, в протистоянні пандемії коронавірусу, є "життєво важливим", "сильним" і "все більш продуктивним".

"Єдині у спільній боротьбі з COVID-19. Ми єдині у вирішенні проблем, пов'язаних зі зміною клімату. У вирішенні багатьох проблем, з якими ми стикаємося в регіоні і в усьому світі, ми співпрацюємо безпосередньо, через "четвірку" (США, Індія, Японія і Австралія - ІФ) і установи Організації Об'єднаних Націй", - сказав Блінкен журналістам за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Індії Субраманьямом Джайшанкаром, що перебуває в США.

Держсекретар додав, що США не забудуть підтримку з боку Індії в перші дні поширення COVID-19 і мають намір зробити те ж саме у важкий для Делі момент.

Джайшанкар зі свого боку висловив подяку Сполученим Штатам за "рішучу підтримку і солідарність".

Як повідомив держдеп, Блінкен і Джайшанкар під час переговорів обговорили широке коло питань, включно з допомогою у зв'язку з COVID-19, зусилля зі зміцнення Індо-Тихоокеанського співробітництва в рамках "четвірки", а також "загальну прихильність боротьбі з кліматичною кризою і зміцненню багатостороннього співробітництва, зокрема, в Раді Безпеки ООН".

Сторони також торкнулися регіональних подій, зокрема, перевороту в М'янмі і тривалу підтримку Афганістану. Вони домовилися про продовження співпраці "за загальними пріоритетами економічної і регіональної безпеки", зазначив держдеп.

З початку пандемії коронавірусу в Індії виявлено 27,3 млн випадків зараження, загальна кількість померлих від наслідків зараження в країні перевищила 315 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА