19:17 31.05.2021

Прем'єри Молдови, Грузії та України просять ЄК полегшити доступ до вакцин проти COVID-19

2 хв читати
Прем'єри Молдови, Грузії та України просять ЄК полегшити доступ до вакцин проти COVID-19

Прем'єр-міністри Молдови, Грузії та України в спільному зверненні до голови Європейської Комісії (ЄК) Урсули фон дер Ляєн попросили включити країни "Східного партнерства" до механізму ЄС з обміну вакцинами проти COVID-19, повідомила в понеділок прес-служба міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови.

Схвалюючи доставку партій вакцини проти коронавірусу через платформу COVAX і двосторонні канали, прем'єри наголосили на важливості "можливості прямих закупівель у виробників або країн-партнерів для забезпечення стійкості та ефективності процесу вакцинації". Вони також пропонують вивчити можливість застосування щодо країн "Східного партнерства" механізмів підтримки, недавно використовуваних у випадку країн Західних Балкан, які забезпечать отримання достатньої кількості доз вакцини проти COVID-19 у прийнятні терміни.

МЗС Молдови наголошує, що спільне звернення підписано в межах нещодавно започаткованого тристороннього формату посиленої співпраці з європейської інтеграції між Україною, Грузією та Молдовою під назвою "Асоційоване тріо".

"Країни "Асоційованого тріо" переконані, що тільки спільними зусиллями всіх партнерів допоможуть відновити рівновагу в темпах вакцинації в державах-членах та країнах-партнерах, що у свою чергу сприятиме якнайшвидшому подоланню спричиненої пандемією COVID-19 кризи", - йдеться у зверненні.

У середині травня міністри закордонних справ України, Молдови та Грузії підписали в Києві меморандум про створення "Асоційованого тріо". Документ спрямований на вирішення трьох основних завдань: структурування консультацій з європейської інтеграції між зовнішньополітичними відомствами трьох країн, залучення до діалогу з інститутами та членами ЄС, а також координації позицій у межах "Східного партнерства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА