15:48 02.06.2021

Кабмін за рішенням КС скасував підвищення окладу генпрокурора майже до 94 тис. грн

2 хв читати

Кабінет Міністрів України за рішенням Конституційного Суду скасував підвищення посадового окладу генерального прокурора України на 56 тис. 648 грн до 93 тис. 648 грн.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

З огляду на рішення Конституційного Суду від 26 березня 2020 року, Кабмін визнав такою, що втратила чинність постанову №1155 від 11 грудня 2019 року, якою уряд затвердив схему посадових окладів прокурорів Офісу генерального прокурора.

Цей документ, зокрема, встановив оклад генпрокурора на рівні 93 тис. 648 грн (раніше 37 тис. грн), його першого заступника - 89 тис. 326 грн (раніше 34 тис. грн), заступника - 86 тис. 445 грн (раніше 32 тис. грн).

Цим документом Кабмін також надав право керівникам органів прокуратури в межах встановленого фонду оплати праці встановлювати надбавку за інтенсивність праці або за виконання особливо важливої роботи в розмірі до 100% посадового окладу.

Крім того, встановлюється надбавка за виконання обов'язків тимчасово відсутнього прокурора, який перебуває на адміністративній посаді, або за вакантною адміністративною посадою - в розмірі 50% посадового окладу за посадою тимчасово відсутнього прокурора або за вакантною посадою пропорційно додатковому навантаженню.

Серед іншого, передбачається надбавка до посадових окладів державних експертів із питань таємниць та фахівців, які залучаються до підготовки рішень та висновків державних експертів з питань таємниць, а також компенсація за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА