21:29 02.06.2021

Зеленський затвердив положення про Раду фонду з підтримки освіти, науки і спорту

2 хв читати
Зеленський затвердив положення про Раду фонду з підтримки освіти, науки і спорту

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про затвердження положення про Раду фонду з підтримки освіти, науки і спорту, повідомила прес-служба глави держави.

Відповідний указ № 223/2021 "Про деякі питання підтримки розвитку освіти, науки і спорту" розміщений на сайті президента. Зазначається, що цей документ дозволить запустити роботу Фонду, створеного в 2019 році. Розпорядником коштів Фонду є Міністерство освіти і науки України.

"Основним завданням функціонування Фонду та Ради Фонду є підтримка молоді для здобуття нею сучасної конкурентоспроможної освіти, стажування та проведення досліджень у наукових установах України та за кордоном", - цитує прес-служба президента слова заступника керівника Офісу президента Юлії Соколовської.

Як зазначається, кошти з цього Фонду спрямовані, зокрема, на залучення висококваліфікованих викладачів для навчання українських студентів у пріоритетних галузях, оскільки в Україні є деякі нові сфери, в яких не вистачає вчених і напрями, де потрібно посилити рівень підготовки фахівців.

У прес-службі наголосили, що діяльність Фонду покликана вирішити ці питання і допомогти створити в Україні наукові школи за тими напрямами, в яких сьогодні недостатньо досліджень, підготувати якісних фахівців за кордоном, щоб вони, працюючи в Україні, розвивали науку і технології і передавали свої знання.

"Не менше значення для розвитку молоді мають заохочувальні виплати. Зокрема, з коштів Фонду виплачуватимуть премії для відзначення досягнень українських спортсменів, заохочення молоді до участі у спорті та підтримки тренерської діяльності. Крім того, цим указом запроваджено фінансування з Фонду премій для учасників ЗНО, які отримали найвищі результати, та переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад", - йдеться в повідомленні.

Крім того, указом створено Раду фонду президента України щодо підтримки освіти, науки і спорту, яка є дорадчим органом. Члени цієї ради працюватимуть на громадських засадах. В основу їх діяльності покладено принципи демократичності і прозорості прийняття рішень, інноваційності і самоврядування.

Також, за словами Соколовської, на новостворену Раду фонду покладаються завдання щодо визначення пріоритетних спеціальностей, перелік установ для продовження навчання і стажування і прозорого відбору стипендіатів та конкурсантів серед кандидатів, які будуть подаватися на розгляд Ради.

Зазначається, що членами Ради повинні бути фахівці з досвідом роботи в сфері освіти, науки та спорту, які мають бездоганну репутацію та високий суспільний авторитет.

"Підтримка талановитої молоді та підвищення рівня освіти й науки серед молодих науковців, розвиток вітчизняного спорту є важливим пріоритетом для Президента України й запорукою економічного розвитку держави", - підсумували в прес-службі президента.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА