20:42 03.06.2021

Африка не готова до третьої хвилі COVID-19 через уповільнення темпів поставок вакцин і брак медобладнання

2 хв читати
Африка не готова до третьої хвилі COVID-19 через уповільнення темпів поставок вакцин і брак медобладнання

Країни Африки, де знову зафіксували зростання темпів поширення коронавірусу COVID-19, поки не здатні стримувати прийдешню третю хвилю вірусу через затримки з поставками вакцин і обмежених можливостей медзакладів, повідомив у четвер регіональний підрозділ ВООЗ.

"Загроза третьої хвилі в Африці реальна, і вона зростає", - наводяться в заяві ВООЗ слова регіонального директора з африканського регіону Матшидісо Моеті.

"Багато африканських лікарень і клінік зовсім не готові справлятися з величезним зростанням випадків важко хворих пацієнтів. Ми повинні краще обладнати наші лікарні і підготувати медичний персонал, щоб запобігти гіршим наслідкам безконтрольного сплеску випадків", - зазначила Моеті

У заяві африканського підрозділу ВООЗ наголошується, що спалах коронавірусу в африканському регіоні відбувається на тлі уповільнення поставок в Африку вакцин. Так, станом на сьогодні, лише 2% жителів континенту отримали одну дозу вакцини, водночас як 24% населення світу пройшли повну вакцинацію. Шість країн у світі ще не почали вакцинаційну кампанію від коронавірусу, серед них чотири країни Африки - Танзанія, Бурунді, Чад і Еритрея.

"Водночас як континент зазнає труднощів через дефіцит вакцин, спостерігається відставання в лікуванні критично хворих пацієнтів з COVID-19 порівняно з іншими регіонами світу", - наголошується в заяві.

Згідно з дослідженням, проведеним у травні, основні медичні установи для прийому важкохворих пацієнтів у регіоні не мають достатньо можливостей для лікування. Так, із 23 країн, де провели дослідження, в більшості з них на 100 тис. населення припадає менше одного місця в палаті інтенсивної терапії; тільки в третини країн є апарати ШВЛ. Для порівняння ВООЗ наводить показники Німеччини та США, де на 100 тис. населення припадає понад 25 місць у палатах інтенсивної терапії.

За даними ВООЗ, за останні два тижні в Африці на 20% зросла кількість випадків COVID-19 порівняно з попередніми двома тижнями. Лише за останній тиждень у восьми країнах регіону відзначається зростання на 30% темпів поширення коронавірусу. Зокрема, в ПАР спостерігається стійке зростання випадків COVID-19, водночас в Уганді тижневе зростання склало 131%. Погіршення ситуації відзначається в Анголі та Намібії.

В Африці зареєстрували вже близько 4,8 млн випадків COVID-19 і 130 тис. летальних випадків серед інфікованих. Найбільш епідеміологічно несприятливою країною Африки є ПАР, де виявили понад 1,6 млн заражень і зафіксували понад 56 тис. смертей. ВООЗ уточнює, що на Африку припадає 2,9% усіх випадків коронавірусу в світі, також у регіоні зафіксували 3,7% випадків летального результату від загальної кількості.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА