17:34 07.06.2021

Зеленський обговорив із головою Венеціанської комісії кризу навколо КС

2 хв читати
Зеленський обговорив із головою Венеціанської комісії кризу навколо КС

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із головою Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, який перебуває в Україні з робочим візитом.

"Дякую Джанні Букіккіо за постійну підтримку України в розбудові антикорупційної системи та проведенні судової реформи. Під час зустрічі відзначив допомогу Венеціанської комісії у врегулюванні кризи навколо Конституційного Суду, якому треба повернути роль неупередженого арбітра в державі", - написав Зеленський на сторінці у Twitter.

Як повідомляє Офіс президента України, Зеленський поінформував Букіккіо про останні законодавчі кроки із забезпечення верховенства права в Україні, включно з реформуванням органів судової влади, конституційного судочинства та подоланням корупції.

Зокрема, президент відзначив допомогу Венеціанської комісії під час кризи навколо Конституційного Суду України і розповів про зусилля, спрямовані на проведення прозорих конкурсів на зайняття посад у КС та в органах суддівського врядування - із залученням міжнародних експертів.

"Переконаний, що завдяки спільним зусиллям зможемо досягти головної мети - повернення Конституційному Суду України ролі незалежного та неупередженого арбітра у правовій державі Україна, де конституційні органи ухвалюють рішення виключно в межах своїх законних повноважень та відповідальності", - наголосив він.

Зеленський також відзначив важливість ініціативи "Кримська платформа" та консолідації зусиль міжнародної спільноти для повної деокупації Криму.

У свою чергу Букіккіо високо оцінив бачення Зеленського щодо європейського майбутнього України та його прагнення побудувати демократичну та прозору державу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА